e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Τρεις εναντίον της Google


Δριμεία επίθεση των Microsoft, Apple, Oracle και άλλων εταιρειών «κήρυξε» ο επικεφαλής νομικών υποθέσεων της Google, σε ένα σπάνιο δημόσιο ξέσπασμα, κατηγορώντας τις πως συνωμοτούν για να βλάψουν το δημοφιλές σύστημα Android.

Όπως έγραψε σε blog ο David Drummond, η Microsoft και η Apple πάντα έτρεφαν μια αμοιβαία αντιπάθεια, οπότε όταν συμμαχούν κάτι συμβαίνει.

Ο ίδιος αναφέρθηκε «σε μια εχθρική, οργανωμένη καμπάνια ενάντια στο Android από τις Microsoft, Oracle, Apple και άλλες εταιρείες, που βασίζονται σε ψευδείς ισχυρισμούς.

Η Microsoft και η Apple συνεργάστηκαν προκειμένου να αποκτήσουν ευρεσιτεχνίες που άνηκαν στις Novell και Nortel Networks προκειμένου να διασφαλίσουν πως δεν θα τις αποκτήσει η Google, πρόσθεσε ο Drummond.

Ωστόσο, σε απάντησή του μέσω Twitter, ο Brad Smith, γενικός σύμβουλος της Microsoft διαψεύδει τον Drummond. «Η Google λέει πως αγοράσαμε τις ευρεσιτεχνίες της Novell για να μην τις πάρει εκείνη. Αλήθεια; Τους ρωτήσαμε αν θέλουν να κάνουν κοινή προσφορά μαζί μας και εκείνοι απάντησαν όχι», έγραψε ο Smith.














Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η Google αντιμετωπίζει αγωγές αντιμονοπωλιακού χαρακτήρα από εννέα εταιρείες, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιβεβαιώσει μόνο τις 4 από αυτές.
dealnews.gr