e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Οι προτάσεις ΕΣΕΕ για το φορολογικό


Τις προτάσεις της στο πλαίσιο του διαλόγου για την κατάρτιση ενός νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος κατέθεσε με υπόμνημά της στο υπουργείο Οικονομικών η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Με 40 προτάσεις και βασικό αίτημα, ''την ψήφιση ενός απλού, σύγχρονου, δίκαιου και εφαρμόσιμου φορολογικού συστήματος με μακροχρόνια προοπτική που θα κατανέμει δίκαια τα βάρη σε όλες τις κοινωνικές ομάδες'', η ΕΣΕΕ προτείνει μεταξύ άλλων:

- Την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή Φ.Π.Α. 19% και την ταυτόχρονη διατήρηση ενός χαμηλού συντελεστή Φ.Π.Α. 9% για τα είδη πρώτης ανάγκης και όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης.

- Την επαναφορά του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ, πάντα με τη συλλογή αποδείξεων (με τη συνδρομή της φοροκάρτας κατά το πλείστον), καθώς επίσης και

- Μέγιστο φορολογικό συντελεστή 40% και για τα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ εισοδήματα, με σταδιακή μείωση την επόμενη πενταετία σε ένα flat-tax 25-30% για όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης της ΕΣΕΕ με τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Ι. Καπελέρη, δόθηκαν ιδιοχείρως οι 40 προτάσεις, ενώ την επόμενη εβδομάδα η ΕΣΕΕ γνωστοποιεί ότι θα υπάρξουν περαιτέρω συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς.
dealnews.gr