e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Σταθερά τα τιμολόγια της ΕΥΑΘ

Αμετάβλητα θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια του 2011 τα τιμολόγια της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, όπως διαβεβαιώθηκε στη διάρκεια της σημερινής επαναληπτικής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΕΥΑΘ ΑΕ, που έγινε με την διακριτική παρουσία εργαζομένων της βορειοελλαδικής επιχείρησης και αστυνομικών δυνάμεων της πόλης.  
Υπενθυμίζεται ότι οι 310 εργαζόμενοι της εταιρίας αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του 40% της ΕΥΑΘ ΑΕ φέτος και 34% το 2012 και καταθέτουν σε κάθε ευκαιρία την πρόταση, τα προς πώληση ποσοστά να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να τα εξαγοράσουν, έτσι ώστε να γίνει, εταιρία λαϊκής βάσης.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της συνέλευσης των μετόχων εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,114 ευρώ/μετοχή από τα κέρδη του 2010, ενώ αναβλήθηκαν θέματα που εντάσσονταν στην ημερήσια διάταξη και αφορούσαν την επεκτατική πολιτική της εταιρίας σε τουριστικές περιοχές (όπως Μηχανιώνια και Περαία) και την εξαγορά του ιδιωτικού δικτύου υδροδότησης στη Νικόπολη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Νίκος Παπαδάκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ θα αποφασιστεί ύστερα από διαβούλευση με τους φορείς και θα ισχύσει, όπως πάντα με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι δεν απειλούνται από τη διαδικασία και τόνισε ότι ουσιαστικά θα πρέπει να στέκονται αρωγοί για την αποτίναξη του κρατικοδίαιτου μοντέλου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η εταιρία λειτουργεί σήμερα με τέσσερα χειρόφρενα σηκωμένα, τα οποία είναι: οικονομική κρίση στη χώρα, άγνωστη προοπτική για το τι μέλλει γενέσθαι με το τρέχον διοικητικό συμβούλιο εν μέσω της ιδιωτικοποίησης, λίγοι σε αριθμό εργαζόμενοι και δικαστικές εκκρεμότητες από την προηγούμενη
dealnews.gr