e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Τα ναυπηγεία στην κυβερνητική σύσκεψη

Επί τάπητος τέθηκε η διευθέτηση των μισθών των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας που παραμένουν απλήρωτοι, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία, αλλά και το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.  
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα», η σύγκρουση του νέου ιδιοκτήτη των ναυπηγείων, Ισκαντάρ Σάφα, αλλά και οι συνεχιζόμενες επιπλοκές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων ζητούν άμεση επίλυση.

Η υπόθεση αφορά την παραγγελία τροχαίου υλικού (βαγονιών) από τον ΟΣΕ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τα ναυπηγεία έλαβαν τα χρήματα (σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς το ποσό εκτιμάται σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ) αλλά ο ΟΣΕ ζητεί πλέον πίσω αυτό το ποσό. Ωστόσο, η Κομισιόν φέρεται να θεωρεί το ποσό αυτό ως έμμεσες κρατικές ενισχύσεις (state aid).

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του "Το Βήμα", στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, κκ. Φ. Σαχινίδης και Χ. Παμπούκης αντίστοιχα, συζητήθηκε η εμπλοκή που έχει εμφανιστεί με το αρχικό πρόστιμο της Επιτροπής για παράνομες κρατικές ενισχύσεις προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το 1996.

Συζητήθηκε επίσης η διαμάχη του κ. Σάφα με τη HDW σχετικά με την εμπλοκή στην παράδοση των τριών υποβρυχίων 214 της αρχικής συμφωνίας καθώς και τη ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων 214 που προβλέπει η τελευταία συμφωνία του 2010.
dealnews.gr