e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Με αναβολή απειλεί η Γαλλία το διορισμό του Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της ΕΚΤ

Εμπλοκή στην ευρωτράπεζα


Η Γαλλία απειλεί να οδηγήσει σε αναβολή του διορισμού του Ιταλού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι για τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στα τέλη Οκτωβρίου όταν λήγει η θητεία του κ. Τρισέ, εάν δε λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα έχει ένα δικό της αντιπρόσωπο στο συμβούλιο των κυβερνητών της ΕΚΤ, σύμφωνα με την WallStreet Journal.

Επικαλούμενη Γάλλους αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει, η αμερικανικήεφημερίδα τονίζει ότι ο επίσημος διορισμός του Ντάγκι μπορεί να μηνπραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Το Παρίσι υποστηρίζει χωρίς επιφυλάξεις την υποψηφιότητα του Ντράγκι, αλλά οιγαλλικές αρχές θέλουν να είναι βέβαιες ότι ο συμπατριώτης του Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι θα αποσυρθεί από το συμβούλιο των κυβερνητών της ΕΚΤ έτσι ώστε τη θέσητου να καταλάβει ένας Γάλλος.

Στην ιστορία της ΕΚΤ καμία χώρα δεν κατείχε ποτέ δύο θέσεις στο εξαμελές διοικητικό όργανο της τράπεζας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε απότον Μπίνι Σμάγκι να παραιτηθεί, δύο χρόνια νωρίτερα από τη λήξη της θητείας του, ώστε να δώσει τη θέση του σε ένα Γάλλο.

Όμως, ο Μπίνι Σμάγκι δε φαίνεται ναθέλει να παραιτηθεί και τίποτα δεν μπορεί να τον αναγκάσει να το πράξει εφόσονδεν το επιθυμεί.

Η εφημερίδα τονίζει ωστόσο ότι το Παρίσι δεν πρέπει να φθάσει στο σημείο ναθέσει υπό αμφισβήτηση το διορισμό του Ντράγκι, ο οποίος έχει την απόλυτηυποστήριξη των ευρωπαϊκών αρχών.
ta nea