e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Εμμένει ο Π.Καρέλλας στo άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

«Εμφύλιος» για τη δεύτερη Κυριακή


Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Παναγιώτης Καρέλλας, εμμένει στην απόφαση να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των εργαζομένων στο εμπόριο και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου.Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι ευνοεί μόνο τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες.


Η προσφυγή εκδικάζεται την Τρίτη.


Την αντίθεσή της με το άνοιγμα των καταστημάτων έχει εκφράσει και η ΓΣΕΒΕΕ, ενώ αντίθετοι είναι και οι εμποροϋπάλληλοι.


Έμποροι και εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «κερκόπορτα», που ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Από την πλευρά του, ο Π.Καρέλας δηλώνει ότι «εάν θέλουν πόλεμο θα τον έχουν», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΕΣΑ θα χρησιμοποιήσει όλα τα δικαστικά μέσα που είναι διαθέσιμα, καθώς θεωρεί ότι η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Κυριακής δεν θα συμβάλλει τόσο στην αύξηση του τζίρου των καταστημάτων, αλλά στη βελτίωση της ψυχολογίας των καταναλωτών.


Στόχος είναι να καταστεί η Αθήνα ένα «ανοιχτό mall», σημείωσε, όπου οι πολίτες θα μπορούν με ασφάλεια να περνούν ευχάριστες ώρες ενισχύοντας παράλληλα και το τζίρο στην αγορά.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑ σημείωσε ότι ο τζίρος είναι πεσμένος κατά 40% και υπενθύμισε σχολίασε ότι το 30% με 35% του τζίρου των καταστημάτων γίνεται τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Χαλανδρίου, εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν και αυτοί στις 12 του μήνα.

Σε ότι αφορά στην αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ τόσο των εργαζομένων όσο και μεταξύ των ίδιων των εμπόρων, ο Π.Καρέλλας απέδωσε τις αντίθετες απόψεις στους συνδικαλιστές και από τις δύο πλευρές και όχι «στους απλούς εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες».


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Πανεπιστημίου και την Ιπποκράτους (θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις κλπ) τα καταστήματα σύμφωνα με την πρωτοβουλία θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
 
ta nea