e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Επιμένει για την Κυριακή ο Εμπορικός Σύλλογος

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η ΕΣΕΕ

Εμμένει στην απόφασή του να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα την προσεχή Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Παναγής Καρέλλας.Το ενδεχόμενο αυτό έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων στο εμπόριο και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.



Ήδη, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι ευνοεί μόνο τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. Η προσφυγή θα εκδικαστεί αύριο.

Την αντίθεσή της με το άνοιγμα των καταστημάτων έχει εκφράσει και η ΓΣΕΒΕΕ, ενώ αντίθετοι δηλώνουν και οι εμποροϋπάλληλοι.

Έμποροι και εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «κερκόπορτα», που ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Από την πλευρά του, ο Π. Καρέλας δηλώνει ότι «εάν θέλουν πόλεμο θα τον έχουν», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που είναι διαθέσιμα για να εφαρμοστεί η απόφαση.

Θεωρεί, δε, ότι η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Κυριακής θα συμβάλει τόσο στην αύξηση του τζίρου των καταστημάτων, όσο και στη βελτίωση της ψυχολογίας των καταναλωτών.

Στόχος είναι να καταστεί η Αθήνα ένα «ανοιχτό mall», σημείωσε, όπου οι πολίτες θα μπορούν με ασφάλεια να περνούν ευχάριστες ώρες ενισχύοντας παράλληλα και το τζίρο στην αγορά.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Χαλανδρίου, εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν και αυτοί στις 12 του μήνα.




ta nea