e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

"Στον κατάλληλο χρόνο το αίτημα για επιμήκυνση"

Σειρά ερωτήσεων για την επικείμενη επίσκεψη Στρος Καν και Όλι Ρεν στην Αθήνα δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γ. Πεταλωτής χαρακτήρισε πολύ σημαντικό για την κυβέρνηση και να ακούσει τις απόψεις τους «και φυσικά να εκφράσουμε τις απόψεις μας και εμείς ως κυβέρνηση και τα κόμματα και οι πολιτικοί παράγοντες και οι βουλευτές, αλλά και οι κοινωνικοί εταίροι».Ερωτηθείς εάν θα εκφραστεί επισήμως αίτημα για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, επεσήμανε ότι τέτοιο αίτημα επισήμως δεν υπάρχει και ότι «ούτε φυσικά έρχονται για να εκφραστεί κάποιο τέτοιο αίτημα».


«Μιλάμε μέσα στη συζήτηση που γίνεται για επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων μας, από εκεί και πέρα στον κατάλληλο χρόνο θα υπάρξει και το ανάλογο αίτημα, εφόσον βέβαια κριθεί ότι ο χρόνος και ο τρόπος είναι ο κατάλληλος», τόνισε.


Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι ο Μ. Μπαρόζο είχε ζητήσει τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό «εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα», ότι η ατζέντα της συνάντησης είναι «ανοιχτή» με «πολύ ευρύ» πεδίο και ότι θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν την ΕΕ και τη χώρα μας, τις διμερείς σχέσεις, αλλά και όλες τις χώρες της ΕΕ.

Αναφορικά με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στα μείζονα ζητήματα, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι είναι γνωστές και ότι τις γνωρίζει ο κ. Μπαρόζο και επεσήμανε ότι βρισκόμαστε στη διαδρομή προς τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, «όπου θα υπάρξουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τις χώρες της ΕΕ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, για τον οποίο έχει πρωτοστατήσει η Ελλάδα».

Αναφορικά με τους στόχους της χώρας μας στην προσεχή Σύνοδο , ο κ. Πεταλωτής είπε, μεταξύ άλλων, ότι η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού είναι ένας στόχος στον οποίο η Ελλάδα έχει πρωτεύοντα λόγο και ρόλο, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό και για την Ελλάδα να υπάρχει ένας σταθερός ευρωπαϊκός μηχανισμός.

«Και το θέμα της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικό και από μια τέτοια συζήτηση και διαπραγμάτευση που γίνεται, η χώρα μας μόνο ενισχυμένη μπορεί να βγει», υποστήριξε.


Αναφορικά με την έκδοση ευρωομολόγου, τόνισε ότι ήταν μια πρόταση που είχε κάνει από τους πρώτους, αν όχι πρώτος, ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτή την πρόταση ενστερνίζονται και άλλες χώρες της ΕΕ. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι η Ευρώπη είναι κατ' εξοχήν χώρος διαπραγματεύσεων και ότι η συγκεκριμένη πρόταση ακόμα «ζυμώνεται».


ta nea