e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Τον Ιανουάριο τα πρώτα ομόλογα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας


Για την άντληση κεφαλαίων έως 8 δισ. ευρώ


Η πρώτη έκδοση ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα γίνει τον Ιανουάριο, όπως είπε ο επικεφαλής του Ταμείου, Κλάους Ρέγκλινγκ.«Η πρώτη έκδοση αναμένεται τον Ιανουάριο το 2011 και θα κυμαίνεται στα 5 με 8 δισ. ευρώ», σημείωσε.


Όπως είπε την Τρίτη, σε δηλώσεις που έκανε από τη Σιγκαπούρη, «αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, [σ.σ. τα ομόλογα] θα αποφέρουν κέρδη» στη Γερμανία.


«Το πιθανό είναι ότι τα περισσότερα θα αγοραστούν από επενδυτές στην Ευρώπη», είπε και προσέθεσε ότι υπάρχει «μεγάλο ενδιαφέρον» από την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Τέλος, σχετικά με το ευρώ, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει χώρα στην Ευρωζώνη που να έχει πρόθεση να φύγει [...] δεν υπάρχει κίνηση για έξοδο από το ευρώ, ακόμη και για τις χώρες που έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα».

Η έκδοση των ειδικών ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείους ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση ευρωομολόγων, που θα είχαν ως αποτέλεσμα την ελάφρυνση του κόστους δανεισμού για τις «χώρες της περιφέρειας» της ζώνης του ευρώ.

Τα ομόλογα αυτά θα έχουν την υψηλότερη δυνατή αξιολόγηση («ΑΑΑ») και θα έχουν αποδόσεις 50 έως 90 μονάδες βάσης (0,50% έως 0,90%) υψηλότερες από τις αποδόσεις των ομολόγων που εκδίδει η γερμανική κυβέρνηση.
 
ta nea