e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Δικαστικά κινείται η Qantas κατά της Rolls-Royce για τη βλάβη στα Airbus Α380

Ανοιχτό παράθυρο συμβιβασμού


Νομική δράση κατά της Rolls-Royce, κατασκευάστριας εταιρείας των κινητήρων του στόλου του Α380, αναλαμβάνει η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas, ένα μήνα μετά την ανάφλεξη που σημειώθηκε εν πτήσει αναγκάζοντας Airbus Α380 σε αναγκαστική προσγείωση.Η Qantas αφήνει πάντως ανοιχτό το παράθυρο εξωδικαστικού συμβιβασμού, καθιστώντας σαφές ότι η μήνυση κατά της Rolls-Royce θα προχωρήσει εάν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμφωνία σχετικά με την αποζημίωση που διεκδικεί για το περιστατικό της 4ης Νοεμβρίου.



Πριν γίνει γνωστό ότι η Qantas προσέφυγε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας Πτήσεων είχε ανακοινώσει ότι εντόπισαν σοβαρό κατασκευαστικό ελάττωμα σε ορισμένους από τους κινητήρες Trent 900 της Rolls-Royce.

Ο στόλος των A380, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, καθηλώθηκε στις 4 Νοεμβρίου όταν ένα τέταρτο μετά την απογείωση αεροσκάφους από τη Σιγκαπούρη προς το Σίδνεϊ εξερράγη ένας από τους κινητήρες του αριστερού φτερού.

Το φτερό πήρε φωτιά, αλλά το αεροπλάνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Το περιστατικό της 4ης Νοεμβρίου ήταν το σοβαρότερο που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής Α380.

Η Qantas καθήλωσε και τα έξι αεροσκάφη Airbus A380 που διαθέτει στο στόλο της και προχώρησε σε ελέγχους ασφαλείας στους κινητήρες Trent 900 σε συνεργασία με την κατασκευάστρια Rolls-Royce και την Αirbus.

Ακολούθως, έγιναν αντικαταστάσεις και τροποποιήσεις στον κινητήρα της Rolls-Royce που χρησιμοποιούν 20 A380 που ανήκουν στις αεροπορικές εταιρείες Qantas, Lufthansa και Singapore Airlines. Η Qantas άλλαξε 14 κινητήρες.
 
ta nea