e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοφανές το κύμα ψύχους στην Κεντρική Ευρώπη

Πολλές χώρες παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Το πρωτοφανές, για τα δεδομένα της εποχής, κύμα ψύχους που σαρώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη βόρεια Ευρώπη έχει παραλύσει τις αερομεταφορές, τα σιδηροδρομικά δίκτυα και τις οδικές μεταφορές.
 Πολλές χώρες παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην Πολωνία, οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τον θάνατο οκτώ αστέγων στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου η θερμοκρασία άγγιξε μέχρι και τους -26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Βρετανία, το αεροδρόμιο Γκάτγουϊκ παρέμεινε χθες εκτός λειτουργίας, καθώς τα συνεργεία αδυνατούσαν να καθαρίσουν τον πάγο από τους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης με αποτέλεσμα την ακύρωση εξακοσίων περίπου πτήσεων.

Για τους ίδιους λόγους παρέμεινε χθες κλειστό και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία, όπως και του Δουβλίνου στην Ιρλανδία.

Η χιονόπτωση τόσο στη Βρετανία όσο και στη βόρεια Γαλλία προκάλεσε προβλήματα στα δρομολόγια του Eurostar, με αποτέλεσμα την ακύρωση έξι δρομολογίων στην υπόγεια σήραγγα της Μάγχης.


Στη Γερμανία, όπου η θερμοκρασία άγγιξε σε ορισμένες περιοχές τους -18 βαθμούς Κελσίου, σημειώθηκαν καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ενώ οι αρχές κατέγραψαν περισσότερα από δύο χιλιάδες περιστατικά συγκρούσεων στους δρόμους της χώρας.

Στο Βέλγιο πολλοί άστεγοι βρήκαν προσωρινά καταφύγια σε δημόσια κτίρια και σε κέντρα εκπαίδευσης του στρατού.

Εκτός λειτουργίας παρέμεινε χθες και το αεροδρόμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία, όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 25 εκατοστά.

Στη Γαλλία οι αρχές τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής σε εννέα επαρχίες του βορρά, αλλά μέχρι χθες οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν είχαν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων.

ta nea