e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Και η Μαδρίτη στο «χορό» των επικριτών κατά της Ανγκελα Μέρκελ

«Αυξάνει την αναταραχή στις αγορές»


Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Έλενα Σαλγάδο κατηγορεί εμμέσως την Ανγκελα Μέρκελ ότι αυξάνει την αναταραχή στις αγορές, αναφερόμενη σε δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου τη στιγμή που τα ισπανικά επιτόκια βρίσκονται στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδό τους.«Είναι πολύ εύκολο να συσχετίσουμε τις ημερομηνίες που η αστάθεια αυξάνεται στις αγορές με ορισμένες δημόσιες δηλώσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε η Έλενα Σαλγάδο σε ομιλία της την Τρίτη στη Χερόνα της βορειοανατολικής Ισπανίας.


Η Ισπανίδα υπουργός ζήτησε «περισσότερο συντονισμό στη ζώνη του ευρώ» και «να αποφεύγονται οι άκαιρες δηλώσεις»

Σύμφωνα με τις ισπανικές εφημερίδες, πρόκειται για «σαφή υπαινιγμό» για δηλώσεις που έκανε η Ανγκελα Μέρκελ στις 24 Νοεμβρίου ενώπιον των Γερμανών βουλευτών σχετικά με τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κατά της κρίσης με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Τα επιτόκια των ομολόγων που εκδίδονται από το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών έφτασαν την Τρίτη στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδό τους σε σχέση με τα γερμανικά επιτόκια αναφοράς των δεκαετών ομολόγων.

Αυτές οι κινήσεις ανταποκρίνονται σε «βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις», είχε επισημάνει πάντως την Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομίας Χοσέ Μανουέλ Κάμπα, επιβεβαιώνοντας ότι το ισπανικό κράτος δεν προβλέπει επιπλέον εκδόσεις ομολόγων ως το τέλος της χρονιάς.

Την Πέμπτη το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να πουλήσει τριετή ομόλογα, ελπίζοντας να συγκεντρώσει από 1,75 δισεκατομμύριο ως 2,75 δισεκατομμύρια ευρώ.
 
ta nea