e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Φουντώνει ο πόλεμος των νομισμάτων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν άλλη λύση για τη στήριξη της οικονομικής τους ανάπτυξης από το νο επιδοθούν σε μέτρα νομισματικής χαλάρωσης, τόνισε η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία πάντως προειδοποίησε ότι αυτά θα οδηγήσουν σε αύξηση της πίεσης στο ευρώ, οδηγώντας το δολάριο σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το ενιαίο νόμισμα. Η Λαγκάρντ αναφερόταν στην ενέργεια της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (FED) να δώσει το φιλί της ζωής στην αμερικανική οικονομία χορηγώντας το ποσό των 600 δισ. δολαρίων για αγορά ομολόγων.


«Το ευρώ δέχεται το βάρος αυτής της κίνησης», επισήμανε η Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην Wall Street Journal.

Η ίδια τόνισε ότι η απόφαση νομισματικής χαλάρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών τονίζει την ανάγκη να υπάρξει παγκόσμιος συντονισμός στις νομισματικές πολιτικές. «Δεν κρίνω την απόφαση για νομισματική χαλάρωση στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε. «Δείχνει όμως την μεγάλη ανάγκη να ξανασκεφτούμε το διεθνές νομισματικό σύστημα και τους μηχανισμούς συνεργασίας», κατέληξε.

Το ευρώ, μετά τη χθεσινή απόφαση της FED εκτοξεύτηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 9 μηνών έναντι του αμερικανικού νομίσματος, αφού ξεπέρασε ακόμη και τα 1,42 δολάρια.


ta nea