e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

BP: Ζητά 1,9 δισ. δολάρια από ιαπωνική εταιρία

Ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος BP ζητεί 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια από μία θυγατρική εταιρεία του εμπορικού οίκου Mitsoui and Co, ώστε να συμμετάσχει στα έξοδα της ρύπανσης στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική εταιρεία. «Σε σχέση με τη ρύπανση γύρω από την πλατφόρμα Deepwater Horizon, που ξεκίνησε τον Απρίλιο 2010, η Moex Offshore, που ανήκει στην Mitsui Oil Exploration, έλαβε οικονομικές απαιτήσεις της BP, το σύνολο των οποίων, στις 2 Νοεμβρίου 2010, φθάνει το 1.898 δισεκατομμύριο δολάρια» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Mitsui Oil Exploration, θυγατρικής της Mitsoui and Co.



«Δεδομένου ότι πολλές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον προσδιορισμό των γεγονότων και των συνθηκών του περιστατικού και δεδομένου ότι δεν είναι βέβαιο, σήμερα, ότι η Moex Offshore θα είναι υποχρεωμένη να πληρώσει, η Moex Offshore ανέβαλε την πληρωμή» ανακοίνωσε η Mitsui Oil Exploration.


Η Moex Offshore κατέχει το 10% των υπόγειων πετρελαιοπηγών που βρίσκονται στο επίκεντρο της καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού.


Πηγή: newsbomb.gr


http://www.newsbomb.gr/diethni/story/bp-zita-19-dis.-dolaria-apo-iaponik...