e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Έλλειμμα πάνω από 52 εκατ. ευρώ στο Δήμο Αθηναίων καταγγέλλει ο Γ.Καμίνης

Πυρά κατά Ν.Κακλαμάνη


Για «λογιστική αλχημεία» στην οικονομική διαχείριση και για έλλειμμα άνω των 52 εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου Αθηναίων κατήγγειλε τον Νικήτα Κακλαμάνη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης, μία ανάσα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.Ανοίγοντας, όπως είχε προαναγγείλει, τη «μαύρη βίβλο» της δημαρχίας Κακλαμάνη, ο συνδυασμός «Δικαίωμα στην Πόλη» ανέδειξε «μια γκρίζα ιστορία» που αφορά την οικονομική κατάσταση στον Δήμο Αθηναίων, όπως αναφέρει «Το Βήμα».



«Τα διοικητικά έξοδα του δήμου αυξήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο, από το 2008 στο 2009, κατά 46 εκατ.ευρώ. Από 146 εκατ.ευρώ που ήταν ανήλθαν στα 192 εκατ.ευρώ» σημειώνεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού του κ.Καμίνη, που χαρακτηρίζει τραγική την οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Έτσι, με βάση τα στοιχεία του δήμου, το επιτελείο του κ.Καμίνη εξηγεί ότι «παρά την εικονική πραγματικότητα του πλεονάσματος του 1 εκατ.ευρώ των αποτελεσμάτων χρήσεως του 2009, το πραγματικό αποτέλεσμα είναι ένα έλλειμμα που ξεπερνά τα 52 εκατ. ευρώ».

Στην τετραετία Κακλαμάνη ο Δήμος Αθηναίων δανείστηκε συνολικά περίπου 100 εκατ.ευρώ, σύμφωνα με τον κ.Καμίνη, ο οποίος προχώρησε σε μια σύγκριση για να αποτυπώσει την εικόνα: «Στις 31/12/2006, δηλαδή λίγο πριν αναλάβει η διοίκηση Κακλαμάνη και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε τα έξοδα ήταν αυξημένα, το ανεξόφλητο ποσό των δανείων του δήμου ήταν 154 εκατ. ευρώ. Παρά τα όσα δηλώνει ο δήμαρχος (υποστηρίζει ότι τα ανεξόφλητα δάνεια είναι 113 εκατ.), σήμερα ο Δήμος χρωστά σε δάνεια περίπου 203 εκατ.ευρώ».


Μάλιστα, ο κ.Κακλαμάνης εγκαλείται γιατί ακόμη και σήμερα αναζητεί νέα δάνεια. Προβάλλοντας το ερώτημα «Πού θα φθάσει το χρέος του δήμου σε μερικά χρόνια εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική;», ο συνδυασμός «Δικαίωμα στην Πόλη» κατηγορεί τον κ.Κακλαμάνη για οικονομική διαχείριση αδιαφανή, αντιαναπτυξιακή και υπερχρεωμένη, η οποία πρέπει να λάβει τέλος.


ta nea