e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Στη σκιά πιθανής επίθεσης στην Ευρώπη, συναντώνται οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των «27»


«Κόκκινος» συναγερμός σε πολλές χώρες


Το θέμα της τρομοκρατίας και ο φόβος για ενδεχόμενο χτύπημα στην Ευρώπη αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των «27», που πραγματοποιείται στις 7 και 8 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.Η σύνοδος διεξάγεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, καθώς οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ιαπωνία προειδοποιούν, με ταξιδιωτικές οδηγίες, για πιθανά χτυπήματα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.


Υπό το φόβο επιθέσεων στο Παρίσι, η Γαλλία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό τα τελευταία 24ωρα για τη σύλληψη ατόμων που φέρονται να σχετίζονται με εξτρεμιστικές οργανώσεις. Ήδη, οι γαλλικές αρχές έχουν συλλάβει 12 άτομα -11 άνδρες και μία γυναίκα.

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους πολίτες που ταξιδεύουν στη Βρετανία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τόσο τα βρετανικά μέσα μεταφοράς όσο και οι χώροι τουριστικού ενδιαφέροντος είναι εν δυνάμει στόχοι.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας την Τρίτη, οι γαλλικές αρχές επικαλούνται εκτιμήσεις από την ίδια τη Βρετανία, που θεωρεί «εξαιρετικά πιθανή» μία τρομοκρατική επίθεση.

«Ναι, υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ευρώπη. Η απειλή αυτή δεν πρέπει ούτε να υπερεκτιμηθεί ούτε όμως και να υποβαθμιστεί» διεμήνυσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ, επισημαίνοντας πως έχει ήδη συνομιλήσει για το θέμα με την Τζάνετ Ναπολιτάνο, την Αμερικανίδα υπουργό αρμόδια για θέματα εσωτερικής ασφάλειας.

Η Γερμανία, από την πλευρά της, επιχείρησε για άλλη μία φορά να υποβαθμίσει τον κίνδυνο, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στη χώρα.

«Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η Γερμανία είναι στόχος τρομοκρατών, όμως δεν γνωρίζουμε να υπάρχουν σχέδια για συγκεκριμένη και άμεση επίθεση» επανέλαβε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζίερ, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.


Ο Γερμανός υπουργός τόνισε πως αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας εξετάζουν προσεκτικά κάθε πληροφορία και συνεργάζονται με τους διεθνείς εταίρους της Γερμανίας. «Εργαζόμαστε, αλλά δεν μιλάμε πολύ» είπε χαρακτηριστικά.


ta nea