e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ισχυρό ενδιαφέρον από μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια για την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας


Στρατηγική μακροπρόθεσμης επένδυσης


Θετικά μηνύματα για πλήρη και επιτυχηµένη κάλυψη της αύξησης µετοχικού κεφαλαίου, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που υλοποιεί η Εθνική Τράπεζα, εκπέµπει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και µικροµετόχων κατά την περίοδο διαπραγµάτευσης των δικαιωµάτων που ολοκληρώθηκε την Τρίτη.Πηγές της τράπεζας ανέφεραν στα Νέα ότι κατά την περίοδο διαπραγµάτευσης των δικαιωµάτων συµµετοχής στην αύξηση, έλαβαν θέση ισχυρά επενδυτικά κεφάλαια από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ µε στρατηγική µακροπρόθεσµης επένδυσης.


Την ίδια ώρα, το 1/3 των µικροµετόχων της τράπεζας προχωρά σε προεγγραφές για την αγορά περισσότερων µετοχών.

Οι παραπάνω εξελίξεις προοιωνίζονται θετική έκβαση της αύξησης µετοχικού κεφαλαίου.

Η ολοκλήρωση της αύξησης αναµένεται να επιδράσει καταλυτικά στην αναδιάταξη του τραπεζικού χάρτη της χώρας, ενώ καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις θα διαδραµατίσει και η στάση του Δηµοσίου.

Το υπουργείο Οικονοµικών θα παραλάβει στο τέλος του µήνα το πόρισµα των διεθνών συµβούλων για την καλύτερη αξιοποίηση των συµµετοχών του Δηµοσίου στις τράπεζες ,αλλά η ηγεσία του υπουργείου δεν φαίνεται να προετοιµάζει σαρωτικές αλλαγές.

Όπως έλεγε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονοµικών, «πέραν της Αγροτικής για την οποία προωθείται σχέδιο αναδιάρθρωσης, δεν υπάρχει καµία απόφαση µε τη διάσταση του επείγοντος».

Σύµφωνα µε την ίδια πηγή , το µήνυµα που ήθελε να περάσει η κυβέρνηση, πέρασε. «Με τις κινήσεις του Δηµοσίου δώσαµε το εναρκτήριο λάκτισµα, είπαµε στις τράπεζες οργανωθείτε. Το µήνυµα το πήραν και τρέχουν. Δεν καιγόµαστε. Η απραξία προ διµήνου δεν υπάρχει πια».
 
ta nea