e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ικανοποιημένη η τρόικα από την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος


Ραντεβού τον Οκτώβριο


Ικανοποιημένοι από την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίσθηκαν οι εκπρόσωποι της τρόικας σε συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Διευκρίνισαν πως η Ελλάδα θα λάβει την δόση των 9 δισ. ευρώ, αλλά εμφανίσθηκαν φειδωλοί για το μέλλον , τονίζοντας πως όλα θα εξαρτηθούν από τα κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Όπως τόνισαν οι κ.κ. Servaas Deroose (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Poul Thomsen (ΔΝΤ) και Klaus Masuch (ΕΚΤ) το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής ξεκίνησε δυναμικά και όλα τα ποσοτικά κριτήρια που είχαν τεθεί για το διάστημα μέχρι τον Ιούνιο έχουν ικανοποιηθεί. Ωστόσο, διευκρίνισαν πως παρά την πρόοδο παραμένουν σημαντικές προκλήσεις και απαιτούνται προσαρμογές σε πολλούς τομείς.






Όπως τόνισαν τα στελέχη της τρόικας κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα αξιολόγησαν αφενός την πρόοδο εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής πολιτικής, συζήτησαν αφετέρου για τις νέες παρεμβάσεις και τις μεταρρυθμίσεις που θα απαιτηθούν στο προσεχές διάστημα.






Οι αξιωματούχοι των διεθνών οργανισμών έδωσαν εύσημα στην Κυβέρνηση για την ταχύτατη δημοσιονομική προσαρμογή, για τις αλλαγές σε φορολογία, διοίκηση και ασφαλιστικό, ενώ υπογράμμισαν πως το δυναμικό ξεκίνημα πρέπει να συνεχιστεί. Ενδεικτικώς τόνισαν πως πρέπει να δοθεί προσοχή στην συγκράτηση των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης και συγκεκριμένα στις δαπάνες των ΟΤΑ, του ασφαλιστικού συστήματος και του συστήματος υγείας. Σημείωσαν πως οι αλλαγές θα πρέπει να συνυπολογίσουν τις αντοχές της κοινωνίας και να είναι στοχευμένες. Για παράδειγμα ανέφεραν πως θα πρέπει να υπάρξει αύξηση φόρων στα υψηλά εισοδήματα.
 
ta nea