e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει νέο μνημόνιο

«Δεν υπάρχει νέο μνημόνιο, δεν υπάρχουν νέα μέτρα», διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με την τρόικα.


Τόνισε ακόμη ότι η αξιολόγηση της τρόικας ήταν απολύτως θετική, καθώς και ότι η δεύτερη δόση του δανείου είναι εξασφαλισμένη.


Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου συμπλήρωσε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται μπροστά σε νέες προκλήσεις και υποστήριξε πως ως προς τον έλεγχο των δαπανών των ΔΕΚΟ σημειώνεται πρόοδος, αλλά -όπως χαρακτηριστικά είπε- χρειάζεται δουλειά.

Ο ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ακόμα ότι στο β’ εξάμηνο του έτους τα έσοδα θα εξελιχτούν με μικρές αρνητικές αποκλίσεις από τους στόχους. Ωστόσο πρόσθεσε πως «θα συγκρατήσουμε τις δαπάνες περισσότερο από αυτό που προβλέπουν οι στόχοι».

Σημείωσε ακόμα ότι αν και σύμφωνα με το πρόγραμμα ο χρόνος θα κλείσει με ελλειμμα 18,7 δισ., η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το 2010 με έλλειμμα κατά 1 δισ. λιγότερο, δηλαδή στα 17,7 δισ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, διέψευσε δημοσιεύματα που θέλουν την απόκλιση των εσόδων από τους στόχους να φτάνει στο 1 δισ., τονίζοντας πως υπάρχει απόκλιση κατά 350 εκατ. ευρώ.




NAFTEMPORIKI.GR