e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Μπιρμπίλη πριν από λίγο: Η ΔΕΗ δεν πωλείται! - Ναι στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

Για ακόμα μια φορά η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δήλωσε οτι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.



Για το θέμα της ΔΕΗ η κα Μπιρμπίλη ξεκαθάρισε οτι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα πώλησης λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης, όμως πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.


Είπε επίσης οτι η κυβέρνηση έχει πάρει παράταση έως το τέλος του χρόνου για να πάρει τις τελικές της αποφάσεις.

Αξιοσημείωτο είναι οτι η κα Μπιρμπίλη δήλωσε οτι ούτε στο Μνημόνιο, ούτε στην τωρινή έκθεση των ελεγκτών δεν γίνεται λόγος για πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Οι παραπάνω δηλώσεις έχουν την εξής μετάφραση. Για την Κυβέρνηση η πώληση θα είναι η έσχατη λύση και αυτό μόνο εάν αποτύχουν μια σειρά από άλλα μέτρα που θέλει να δρομολογήσει όπως η παραχώρηση εκμετάλλευσης δημόσιων λιγνιτωρυχείων μετά από διαγωνισμούς και η αναδιοργάνωσης της ΔΕΗ, με παράλληλες κοινές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας μεταξύ ιδιωτών και ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει αναλάβει το έργο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα η οποία πιέζει για άμεση πώληση των μονάδων παραγωγής σε ποσοστό 40%.

Οι εργαζόμενοι πάντως παραμένουν με τους διακόπτες... παραπόδα, απειλώντας να τους κατεβάσουν στην περίπτωση που η Κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις της τρόικας.
 
newsIt.gr
Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Θ. Πάγκαλου με την συμμετοχή και των κυρίων Παμπούκη, Παπακωνσταντίνου και Αθανασάκη ξεκαθαρίστηκε η ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση έως το 2020 και η προώθηση των επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.