e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Σαράντα µεγιστάνες χαρίζουν περιουσίες!

ΤΙ ΚΟΙΝΟέχουν ο δήµαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούµπεργκ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Οracle Λάρι Ελισον, ο παραγωγός κινηµατογράφου Τζορτζ Λούκας και ο επιχειρηµατίας Ντέιβιντ Ροκφέλερ; Και οι τέσσερις αποδέχτηκαν το κάλεσµα του ιδρυτή της Μicrosoft Μπιλ Γκέιτς και του επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ να προσφέρουν το 50% της περιουσίας τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.








Σαράντα αµερικανοί δισεκατοµµυριούχοι αποφάσισαν να συµµετάσχουν στην εκστρατεία Giving Ρledge (Δεσµεύοµαι), που εγκαινιάστηκε τον περασµένο Ιούνιο από τους δύο πλουσιότερους ανθρώπους του κόσµου. Ο Γκέιτς και ο Μπάφετ, 2ος και 3ος στη φετινή κατάταξη του «Forbes», ήταν οι πρώτοι που δεσµεύτηκαν να δωρίσουν την περιουσία τους. Και υποσχέθηκαν σύντοµα να προσελκύσουν και άλλους να κάνουν το ίδιο, είτε εν ζωή είτε µετά θάνατον.






Το Giving Ρledge δεν δέχεται χρήµατα. «Είναι µια ηθική δέσµευση, όχι συµβόλαιο», τονίζουν στην ιστοσελίδα του προγράµµατος οι εµπνευστές του. Καθένας που επιλέγει να δεσµευτεί καλείται να το κάνει δηµοσίως και παράλληλα να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. «Με τη δωρεά, εµπνέουµε και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο, είτε προσφέροντας τα χρήµατά τους είτε τον χρόνο τους». Κάπως έτσι αποφάσισε ο δήµαρχος της Νέας Υόρκης να δωρίσει την περιουσία του, που σύµφωνα µε το περιοδικό «Forbes» ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 18 δισ. δολαρίων.


ta nea