e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

MPB: Διαψεύδει τα περί εξαγοράς από ING

Σε διάψευση δημοσιεύματος, το οποίο κάνει λόγο για φήμες περί επικείμενης εξαγοράς της από τον ολλανδικό όμιλο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ING, προέβη η Marfin Popular Bank.


«Σε απάντηση της από 27.7.2010 επιστολής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας sigmalive.com στο οποίο γίνεται αναφορά σε φήμες ότι ο Ολλανδικός Όμιλος ING βρίσκεται κοντά στην εξαγορά της MARFIN POPULAR BANK, η Τράπεζα ανακοινώνει ότι δεν έχει γνώση ή ενημέρωση σχετικά με το αντικείμενο του δημοσιεύματος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.






Όπως αναφέρει το sigmalive.com, δημοσίευμα της Daily Mail κάνει λόγο για «φήμες» περί επικείμενης εξαγοράς της MPB από την ING, έναντι τιμήματος 2,20 ευρώ ανά μετοχή. Η βρετανική εφημερίδα φέρεται να επικαλείται το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της τράπεζας, η οποία έκλεισε χθες με άνοδο 6% στα 1,76 ευρώ.






Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως η MPB πέρασε τα πρόσφατα πανευρωπαϊκά stress tests, ενώ σημειώνεται πως η τράπεζα διαθέτει δίκτυο 478 υποκαταστημάτων στην Κύπρο και την Ελλάδα και το 2009 κατέγραψε καθαρά κέρδη 173,9 εκατ. ευρώ.






Στον απόηχο των εικασιών, η μετοχή της MPB σημειώνει άνοδο άνω του 6% στο Χρηματιστήριο Αθηνών.


NAFTEMPORIKI.GR