e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Την αποχώρηση του διευθύνοντα συμβούλου Τόνι Χέιγουορντ ανακοίνωσε η BP

Αμερικανός στο «τιμόνι»

Την αποχώρηση του Τόνι Χέιγουορντ από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου και την αντικατάστασή του από τον Αμερικανό, Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, ανακοίνωσε την Τρίτη ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός της BP.


Η αλλαγή φρουράς θα γίνει την 1η Οκτωβρίου. Η αποχώρηση του 53χρονου Χέιγουορντ είναι αποτέλεσμα της σφοδρής κριτικής που δέχθηκε για τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού.






Μάλιστα, ο διεθνή Τύπος τον χαρακτήρισε «γκαφατζή», σχολιάζοντας τις επιδόσεις του στην επικοινωνιακή πολιτική. Ο Χέιγουορντ θα λάβει ετήσια σύνταξη 600.000 λιρών (715.000 ευρώ) και μισθούς ενός χρόνου, ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών περίπου.






Ο 54χρονος Ρόμπερτ Ντάντλεϊ είναι ο επικεφαλής της επιχείρησης καθαρισμού στον Κόλπο του Μεξικού.






Σημειώνεται ότι είναι ο πρώτος Αμερικανός που αναλαμβάνει το «τιμόνι» της BP από το 1909, όταν ιδρύθηκε η εταιρεία με την ονομασία Anglo-Persian Oil Company.






Ο Ντάντλεϊ πήρε προβάδισμα από τον Χέιγουορντ στους χειρισμούς της εταιρίας για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας στα μέσα Ιουνίου. Έχει τη φήμη ενός πολύ ικανού «μεσάζοντα», έχοντας


ηγηθεί της κοινοπραξίας TNK-BP, στη Ρωσία, μία θέση με πολλά εμπόδια και προβλήματα που απαιτούσε λεπτές ισορροπίες και «διπλωματικές» ικανότητες.






Στο β΄τρίμηνο του 2010 οι ζημίες της BP ανήλθαν στα 17,2 δισ. δολάρια και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πώληση περιουσιακών στοιχείων, η αξία των οποίων εκτιμάται από τους αναλυτές ότι μπορεί να ξεπεράσει και τα 30 δισ. δολάρια.






Την αντίστοιχη περίοδο του 2009, τα κέρδη ήταν 4,39 δισ. δολάρια, ενώ στο α΄τρίμηνο του 2010 η βρετανική εταιρεία είχε ανακοινώσει υπερδιπλασιασμό των κερδών της.
 
ta nea