e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΕΣΕΕ: Κατάθεση προτάσεων για τον αναπτυξιακό νόμο

Βαρύτητα στην παραγωγική διαδικασία και τις επιχειρήσεις που προωθούν επενδύσεις για την παραγωγή ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών ζητά να δοθεί μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ .


Καταθέτοντας δέσμη προτάσεων για τον αναπτυξιακό νόμο, η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι αυτός θα πρέπει να στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη.






«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο και ευέλικτο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος να συμβάλλει στη βελτίωση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα δε στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία, την οποία βιώνουμε», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.






Σημειώνει παράλληλα ότι ο αναπτυξιακός νόμος θα πρέπει να αποτελέσει ένα εργαλείο, μέσω του οποίου η χώρα θα καταστεί ελκυστική στις εγχώριες και τις ξένες επενδύσεις. «Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητη η επιτάχυνση των διαδικασιών για την απλοποίηση αδειοδότησης, η ολοκλήρωση του κτηματολογίου και του δασολογίου, καθώς και των επιμέρους χωροταξικών ζητημάτων», υπογραμμίζει η διοίκηση της ΕΣΕΕ.






«Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, παρά το γεγονός ότι κατατίθεται με καθυστέρηση, μπορεί να αποτελέσει για την Ελλάδα ένα παράθυρο στο μέλλον και το δρόμο για την Ευρώπη του 2020», παρατήρησε εξάλλου ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης.


NAFTEMPORIKI.GR