e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ξεκινά άμεσα η αποτίμηση της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς

Έως την Πέμπτη ανακοινώνονται οι σύμβουλοι

Τον ορισμό των συμβούλων που θα αξιολογήσουν, μεταξύ άλλων, την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την απόκτηση της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα ανακοινώσει αύριο ή την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών.


Επαφές έχουν ήδη γίνει με μεγάλους επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων η Morgan Stanley, η UBS και η Credit Suisse First Boston.






Οι σύμβουλοι θα αναλάβουν να αποτιμήσουν την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και τις άλλες συμμετοχές του Δημοσίου στον τραπεζικό κλάδο, με στόχο το αργότερο ως τις αρχές Σεπτεμβρίου και πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση.






Συγκεκριμένα, οι διεθνείς σύμβουλοι θα εκπονήσουν έκθεση που θα αφορά στη στρατηγική συμμετοχής του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα και των στρατηγικών επιλογών στον κλάδο. Η μελέτη θα περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση των άμεσων συμμετοχών του Δημοσίου στις τράπεζες, των έμμεσων μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και των συμμετοχών μέσω των προνομιούχων μετοχών που έχουν αποκτηθεί από το κρατικό πακέτο στήριξης των 28 δισ. ευρώ.






Όπως τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα, και σημειώνουν πως έως το τέλος του έτους το πιθανότερο είναι να έχουν κριθεί όλα, είτε με καταλύτη τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες ή με καταλύτη κινήσεις άλλων ιδιωτικών τραπεζών.
 
ta nea