e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Μία καλύτερη ζωή, με νέο πρόσωπο, προσδοκά ο Όσκαρ


Την πρώτη δημόσια εμφάνισή του έκανε μπροστά στις κάμερες ο Ισπανός που έγινε τον περασμένο Μάρτιο ο πρώτος άνθρωπος που υποβλήθηκε σε πλήρη μεταμόσχευση προσώπου. Ο Όσκαρ (το επώνυμό του δεν ανακοινώθηκε) ευχαρίστησε τους γιατρούς και την οικογένεια των δωρητών και είναι έτοιμος να επιστρέψει στο σπίτι του.
Εξαιτίας ενός ατυχήματος πριν από πέντε χρόνια (κατά λάθος είχε πυροβολήσει τον εαυτό του) καταστράφηκε πλήρως το δέρμα και οι μύες του προσώπου του ενώ δεν μπορούσε να αναπνεύσει, να καταπιεί και να μιλήσει κανονικά.
Η επέμβαση έγινε τον περασμένο Μάρτιο στη Βαρκελώνη και μετά από διαδικασία 24 ωρών απέκτησε καινούργιο πιγούνι, μύτη, ζυγωματικά, δόντια, βλέφαρα.
Τώρα οι γιατροί ελπίζουν ότι θα ανακτήσει σχεδόν το σύνολο των λειτουργιών, αλλά θα χρειαστεί πολύμηνη φυσικοθεραπεία που ίσως ξεπεράσει τους 12 μήνες.
Ήδη έχει ανακτήσει τη λειτουργία των μυών στο πρόσωπό του ενώ μία εβδομάδα μετά την επέμβαση χρειάστηκε να ξυριστεί, ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχεία, κατά τους γιατρούς.
Πάντως οι θεράποντες έπρεπε να αντιμετωπίσουν δύο φορές τον κίνδυνο να απορρίψει ο οργανισμός του Όσκαρ το μεταμοσχευμένο πρόσωπο.
Η περίπτωση του Όσκαρ ήταν η πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου· είχαν προηγηθεί τουλάχιστον δέκα επεμβάσεις μερικής μεταμόσχευσης, η πρώτη από τις οποίες έγινε σε Γαλλίδα το 2005.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com