e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

"Ούτε βήμα πίσω στην ονομαστικοποίηση της οικονομικής ενίσχυσης κομμάτων"

«Ούτε ένα βήμα πίσω δεν κάνουμε στην απόφαση μας να μπει τέλος στη διακίνηση του μαύρου χρήματος στα κόμματα και όσοι είναι αντίθετοι με αυτό το μέτρο είναι και απέναντι μας».


Την κατηγορηματική αυτή δήλωση επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατά τη συζήτηση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και τον έλεγχο τους κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές






«Η δική μας διαφωνία δεν είναι με το ΚΚΕ αλλά με κάθε τι που ευνοεί τη διακίνηση μαύρου χρήματος και έχει οδηγήσει στη κατάπτωση του πολιτικού κόσμου. Με αυτές τις μαύρες πτυχές έχουμε αντιπαράθεση και θα την έχουμε μέχρι τέλους και όσο ο κόσμος θέλει και εμπιστεύεται το ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών υπεραμυνόμενος της ρύθμισης για την ονομαστικοποίηση της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων.






«Δεν τίθεται θέμα με το κουπόνι των 10 και 20 ευρώ αλλά με τη δυνατότητα κάποιων συνδυασμών να πουν στο τέλος των εκλογών ότι από τα χιλιάδες κουπόνια μάζεψαν τέσσερα και πέντε εκατομμύρια ευρώ από ανώνυμες πηγές και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τη προέλευση τους», πρόσθεσε ο κ Ραγκούσης.






Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικό ότι με περισσή αλαζονεία ανοίγει πόλεμο με το ΚΚΕ.






«Μιλήσατε με περισσή αλαζονεία κατά του ΚΚΕ, και με απαράδεκτο τρόπο για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που πάτε να το στραγγαλίσετε οικονομικά και πολιτικά. Προαναγγείλατε μάλιστα ότι τα ίδια θα εφαρμοστούν και στις βουλευτικές εκλογές. Αναλαμβάνεται μεγάλη ευθύνη. Η ιστορία όμως του κόμματος μου έδειξε ότι δεν κάνουμε πίσω. Εμείς λέμε, αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα κουπόνι, να βοηθήσει το κόμμα δεν μπορεί να φακελώνεται. Εσάς σας ενδιαφέρει να φαινόσαστε διαφανείς. Όμως με το ΠΑΣΟΚ και με τον κ Τσουκάτο προέκυψαν οι τεράστιες συναλλαγές με τη Ζίμενς», συμπλήρωσε ο Σκυλλάκος.






«Επειδή το ΠΑΣΟΚ ευαγγελίζεται την κάθαρση να σημειώσω ότι η διαδρομή μαύρου χρήματος από τη Ζήμενς έγινε τη περίοδο που ήταν οι μισοί υπουργοί του στη κυβέρνηση και δεν κατάλαβαν τίποτα από αυτές τις διαδρομές και σήμερα υποστηρίζουν ότι θα πετύχουν τη διαφάνεια» σημείωσε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης.






«Είμαστε υπέρ της διαφάνειας των εσόδων- εξόδων των υποψηφίων και των συνδυασμών όμως δεν μπορεί να γίνεται ονομαστικοποίηση με 30 και 40 ευρώ για ένα πολίτη που θέλει να μας στηρίξει», ανέφερε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου.






Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία ενώ αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή και από το Α΄ Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας της Βουλής.






Ο κ Ραγκούσης δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει με προσοχή τις αιτιάσεις που έχουν εκφραστεί από όλα τα κόμματα ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως όλα τα θέματα






Υπέρ του ν/σ εκφράζοντας μόνο ορισμένες επιφυλάξεις σε κάποια άρθρα τάχθηκαν ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Νάκος και ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Χρήστος Ζώης.






Για σήμερα είχε κληθεί στην Επιτροπή να καταθέσει τις απόψεις της η ΚΕΔΚΕ. Ωστόσο κανένα μέλος της δεν εμφανίστηκε, παρά μόνο η νομική σύμβουλος της που δεν είχε όμως δικαίωμα να τοποθετηθεί.
 
Nooz.gr