e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

«Ο Σ. Μπερλουσκόνι ήταν από τους κύριους λόγους ύπαρξης της μυστικής οργάνωσης " Π 3"»


Δημοσιεύει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα»

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν ένας από τους κύριους λόγους ύπαρξης της μυστικής οργάνωσης "Π 3"», δημοσιεύει σήμερα η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα». Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός ...
αποκαλείτο «Καίσαρας» από τα μέλη της παράνομης αυτής οργάνωσης, που στόχευε στον έλεγχο των εργολαβιών και των κρατικών θεσμών.






«Στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, που διέταξαν οι εισαγγελείς της Ρώμης, η αναφορά στον "Καίσαρα" επαναλαμβάνεται 23 φορές. Ένας από τους κύριους στόχους των μελών της "Π 3" ήταν να επηρεάσουν τους δικαστές, οι οποίοι έπρεπε να αποφανθούν σχετικά με την ασυλία Μπερλουσκόνι», υπογραμμίζει ο υποδιευθυντής της εφημερίδα, Μάσσιμο Τζαννίνι.






Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση οδήγησε, ήδη, στην παραίτηση του υφυπουργού Οικονομικών, Νικόλα Κοζεντίνο, ενώ μεγαλώνει ο αριθμός των βουλευτών και γερουσιαστών, αντιπολίτευσης και κυβέρνησης, που ζητούν την απομάκρυνση του συντονιστή του κεντροδεξιού κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», Ντένις Βερντίνι. Τόσο ο Βερντίνι, όσο και ο Κοζεντίνο, έχουν λάβει κλήση σε απολογία για συμμετοχή στην οργάνωση «Π 3».






Ο Σ. Μπερλουσκόνι, από την πλευρά του, επιχειρεί να περιορίσει την έκταση της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται μόνον για τέσσερις συνταξιούχους, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και που θα ήθελαν να αλλάξουν την Ιταλία. Αλλά, αφού δεν τα κατάφερα εγώ..».






Ο δε δικηγόρος του, Νικολό Γκεντίνι, δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε απολύτως τίποτα από όσα συνέβαιναν στη συγκεκριμένη οργάνωση» και έκανε γνωστό ότι ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση. Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση «RAI», τουλάχιστον 20 δικαστικοί είχαν άμεσες και έμμεσες επαφές με την οργάνωση «Π 3», ενώ είχε δημιουργηθεί μια «πραγματική ομάδα πίεσης» με στόχο το διορισμό φιλικών, προς την οργάνωση, δικαστικών, σε θέσεις - κλειδιά.






«Με τον τρόπο αυτόν -αναφέρουν στην έκθεσή τους οι εισαγγελείς- τα μελη της "Π 3" κατάφερναν να έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και να εξασφαλίζουν χάρες και ατιμωρησία για τα μέλη της οργάνωσης».

 troktiko