e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Διάλεξη από τον οικονομικό ιστορικό του Harvard Dr. Niall Ferguson

Δημόσια διάλεξη με τίτλο: «Μια οικονομική ελληνική τραγωδία και η Ευρωπαϊκή διακωμώδηση: Η κρίση της Ευρωζώνης από ιστορική άποψη» του Niall Ferguson, Καθηγητή Laurence Α. Tisch Ιστορίας και καθηγητή William Ziegler Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, διοργανώνει το Ίδρυμα Κόκκαλη


Το Ίδρυμα Κόκκαλη φιλοξενεί τον διάσημο οικονομικό ιστορικό του Harvard Dr. Niall Ferguson σε μια διάλεξη την Πέμπτη 24 Ιουνίου, 2010, στις 8.00 μμ, στο Cotsen Hall της Γενναδίου Βιβλιοθήκης στην Αθήνα. Ο καθηγητής Ferguson θα παρουσιάσει μια διάλεξη με τίτλο «Μια Οικονομική Ελληνική Τραγωδία και μια Ευρωπαϊκή Φάρσα: Η κρίση στην Ευρωζώνη από μια ιστορική σκοπιά».






Ο Niall Ferguson κατέχει δύο έδρες Οικονομικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Harvard, στο Τμήμα Ιστορίας και στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι επίσης διακεκριμένος ερευνητής στο Jesus College της Οξφόρδης και στο Ίδρυμα Hoover του Πανεπιστημίου Stanford.






Ο Niall Ferguson είναι πολυγραφότατος συγγραφές και σχολιαστής οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων με τακτική συνεργασία με το περιοδικό Newsweek και τους Financial Times. Η περυσινή δημόσια συζήτηση για την άνοδο των επιτοκίων των Αμερικανικών Ομολόγων τον έφερε πρωταγωνιστή σε μια έντονη αντιπαράθεση επιχειρημάτων με τον νομπελίστα οικονομολόγο Paul Krugman, ξαναζωντανεύοντας την αντιπαράθεση στο χώρο της Πολιτικής Οικονομίας για τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό και την ανάπτυξη μεταξύ του Κεϋνσιανού μοντέλου και της δημοσιονομικής αυστηρότητας.






Ο καθηγητής Ferguson είναι τακτικός σχολιαστής και παραγωγός εκπομπών για την τηλεόραση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Το τελευταίο του best seller βιβλίο “The Ascent of the Money: A financial History of the World” (Penguin 2008) προβλήθηκε σε σειρά επεισοδίων από το PBS το 2009. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η χρηματο-οικονομική αποτελεί το μοχλό της ανθρώπινης προόδου και επιχειρηματολογεί ότι η Οικονομική Ιστορία βρίσκεται πάντοτε πίσω από την Ιστορία συνολικά.






Το 2004 το περιοδικό TIME κατέταξε τον Niall Ferguson ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Ο Niall Ferguson ολοκλήρωσε πρόσφατα μια βιογραφία του τραπεζίτη Siegmund Warburg και τώρα εργάζεται πάνω στη βιογραφία του Henry Kissinger.










Το Ίδρυμα Κόκκαλη ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα και αποτελεί έναν μη-κυβερνητικό, μη-κερδοσκοπικό οργανισμό. Βασική αποστολή του Ιδρύματος Κόκκαλη είναι η προώθηση μιας ειρηνικής, δημοκρατικής και ευημερούσας Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσα από την προαγωγή της γνώσης και της εκπαίδευσης, την υποστήριξη της δημόσιας, πολιτιστικής και επιστημονικής ζωής της περιοχής και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.kokkalisfoundation.gr.






Νοοz.gr