e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Βγαίνουν στους δρόμους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις με απεργιακά μέτρα αναμένεται να προχωρήσουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, μετά την απόρριψη χθες από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων της μεχολαβητικής πρότασης του Τμήματος ...Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων.



Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΣΕΚ, Περικλής Περικλέους, η αντίδραση των ξενοδοχοϋπαλλήλων θεωρείται δεδομένη και θα είναι δυναμική. Δεν μπορούμε, είπε, να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση.


Οριστικές αποφάσεις για την αντίδραση των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Ιουνίου σε κοινή συνάντηση των συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ.


Εξάλλου, ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΠΕΟ, Λευτέρης Γεωργιάδης επέκρινε τον ΠΑΣΥΞΕ ότι δεν σέβεται τους εργαζόμενους. Επί της ουσίας ανέφερε ότι οι συντεχνίες απέσυραν όλα τα άλλα αιτήματά τους και ζήτησαν μόνο κάποιες μισθολογικές αυξήσεις. Ανέφερε ακόμα ότι επί ενάμιση χρόνο, γίνονταν διαβουλεύσεις και χαρακτήρισε παραπλανητική τη θέση του ΠΑΣΥΞΕ ότι δεν έγιναν διαπραγματεύσεις. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι ξενοδόχοι θέλουν την περικοπή ωφελημάτων των εργαζομένων, τονίζοντας ότι οι συντεχίες θα αγωνιστούν για τη διασφάλιση των δικαίων των μελών τους.






http://filoksenos.blogspot.com