e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Αισιοδοξία ΥΠΟΙΚ για επίτευξη των στόχων του 2010

Η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι θα επιτύχει ή ακόμα και θα ξεπεράσει τους στόχους που έχουν τεθεί για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010, στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Γνωστοποίησε δε ότι υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει αύριο Παρασκευή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, πριν το καταθέσει στη Βουλή.






Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Βασίλης Ράπανος εκτίμησε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με μεγάλες προκλήσεις και το 2010 λόγω της ύφεσης και της κρίσης χρέους στη χώρα. Σημείωσε, ωστόσο, πως παραμένουν ανθεκτικές και δεν θα περιορίσουν την στρατηγικής σημασίας παρουσία τους στο εξωτερικό.






«Το 2009 υπήρξε μια ακόμα δύσκολη χρονιά για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, εξαιρετικά, όμως, δυσχερής και για την ελληνική οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράπανος, επισημαίνοντας πως «αυτό είχε αρνητική επίδραση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, οι προκλήσεις για το οποίο παραμένουν μεγάλες και για το 2010».






Πηγή: Reuters