e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Η πετρελαιοκηλίδα θα περιοριστεί διαβεβαιώνει ο Μπαράκ Ομπάμα





Προειδοποιεί ότι θα χρειαστεί χρόνο
Ενώ η προσπάθεια για τον περιορισμό της τεράστιας πετρελαιοκηλίδας συνεχίζεται χωρίς να έχει αποδώσει τα μέγιστα, αν και υπάρχει πλέον κάποια πρόοδος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαιώνει τους συμπολίτες του ότι η πετρελαιοκηλίδα θα τιθασευτεί.

Μετά από το υπουργικό συμβούλιο στο Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα, που έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για τις ενέργειες του και την κυβερνητική ολιγωρία μπροστά στην οικολογική καταστροφή που ξεδιπλώνεται στον Κόλπο του Μεξικού, υπογράμμισε ότι η διαρροή θα περιοριστεί και θα σταματήσει. Ωστόσο προειδοποίησε ότι αν και «θα ξεπεράσουμε την κρίση» αυτό θα χρειαστεί καιρό και μεγάλη προσπάθεια.





Σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι «θα είναι σημαντικές και θα διαρκέσουν». Επιπλέον, διευκρίνισε ότι η BP, την οποία έχει υποδείξει ρητά σαν υπεύθυνη για την καταστροφή θα πληρώσει τις απαιτούμενες αποζημιώσεις στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις που έπληξε η πετρελαιοκηλίδα.






Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει μεταβεί τρεις φορές στη Λουιζιάνα –η τελευταία ήταν την περασμένη Παρασκευή–, την πολιτεία που έχει πλήξη βαρύτερα η πετρελαιοκηλίδα. Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με τα πιεστικά ερωτήματα των κατοίκων.






Από την πλευρά της, η BP ανακοίνωσε ότι το κάλυμμα πάνω από το στόμιο από όπου διαρρέει το πετρέλαιο έχει όλο και καλύτερα αποτελέσματα και συγκεντρώνει πλέον περί τα 11.000 βαρέλια την ημέρα με προοπτική να τα αυξήσει μέχρι τα 20.000 βαρέλια.






Η Ακτοφυλακή δηλώνει πάντως ότι, ακόμα και αν πετύχει η μέθοδος με το κάλυμμα του αγωγού, το έργο της απορρύπανσης θα διαρκέσει άλλες τέσσερις με έξι εβδομάδες και ο χειρισμός των επιπτώσεων της περιβαλλοντικής καταστροφής για πολλά χρόνια.






Εντωμεταξύ ένας νέος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί στην προσπάθεια για τον περιορισμό της κηλίδας είναι η πιθανότητα ενός τυφώνα στον Κόλπο του Μεξικού που θα δυσχεράνει το έργο τους. Περισσότερα από 200 χιλιόμετρα ακτών έχουν μολυνθεί, τα περισσότερα στη Λούζουνε, αλλά και στην Αλαμπάμα, το Μισισιπί και την Φλόριντα


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231047794