e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Βατοπέδιο: Καταθέτει ο Σ. Ξυνίδης


Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου καταθέτει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης.
Αν και η σημερινή είναι η τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής η Νέα Δημοκρατία ζητά νέα παράταση των εργασιών της εξεταστικής, προκειμένου να κληθεί για κατάθεση και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ξυνίδης είχε δεχθεί τα πυρά της ΝΔ για την εκ μέρους του συνυπογραφή (ως εκπροσώπου της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους) του αποχαρακτηρισμού της νησίδας Άντα Μπουρού ως έκτασης που ανήκει στο Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω νησίδα έχει αναγνωριστεί και δικαστικά ότι ανήκει στη Μονή Βατοπεδίου, ενώ η υπογραφή του κ. Ξυνίδη έπεται της υπογραφής του τότε υφυπουργού, Γ. Δρυ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αναμένεται να καταθέσει σήμερα το δικό της πόρισμα, προκειμένου να επεξεργαστεί την κατάθεση του κ. Ξυνίδη σε σχέση με τα συμπεράσματά της.
Τα υπόλοιπα, ωστόσο, κόμματα, φέρεται να έχουν καταλήξει για τις ενδεχόμενα ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και με βάση τις εισηγήσεις τους θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον, νέα πρόταση προς την Ολομέλεια της Βουλής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.






Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Ναυτεμπορική