e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Σαρκοζί


Η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί έπεσε τον Ιούνιο στο χαμηλότερο επίπεδο από την εκλογή του, το Μάιο του 2007, καθώς θετική άποψη γι' αυτόν δήλωσε πως έχει μόνο το 34% των ερωτηθέντων, ποσοστό που σημαίνει πτώση τεσσάρων μονάδων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Viavoice που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Λιμπερασιόν.








Οι αρνητικές απόψεις για τον πρόεδρο φτάνουν το 64% (+5 μονάδες), σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε μεσούσης της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων. Το 2% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε άποψη (-1 μονάδα).






Η πτώση της δημοτικότητας του Νικολά Σαρκοζί, έπειτα από τρία χρόνια στην προεδρία και μια ήττα της δεξιάς στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, καταγράφονται ενώ η μεταρρύθμιση των συντάξεων, στην οποία ο πρόεδρος έχει δώσει προτεραιότητα, προκαλεί αντιδράσεις από την πλειονότητα των ερωτηθέντων.






Περίπου το 55% του δείγματος βρίσκει "άδικα" τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης πάνω από τα 60, να αυξηθεί η διάρκεια των ασφαλιστικών καταβολών και να αυξηθούν τα παρακρατούμενα ποσά από τα υψηλά εισοδήματα και τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.






Η δημοσκόπηση αυτή επιβεβαιώνει πολλές προηγούμενες δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι, δύο χρόνια πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές, μόνο το ένα τρίτο των Γάλλων εμπιστεύεται τον Νικολά Σαρκοζί για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.