e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Γ.Πεταλωτής: Δεν θα κάνουμε τη χάρη στη ΝΔ για συμψηφισμό

«Δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε χάρη στη ΝΔ και σε οποιονδήποτε άλλον για συμψηφισμό και μάλιστα στο θέμα του Βατοπεδίου, όπου η ΝΔ έδωσε εξετάσεις ξεπουλήματος και χαρίσματος της δημόσιας περιουσίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει τα περί εμπλοκής του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη, στο θέμα των ανταλλαγών με τη Μονή Βατοπεδίου.


Επιπρόσθετα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε πως ο κ. Ξυνίδης είναι ανοιχτός να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή, αν του ζητηθεί, για διευκρινίσεις ή οτιδήποτε αφορά αυτή την υπόθεση.

«Επειδή δεν μπορούμε να εξομοιώνουμε τους πάντες, είναι γνωστή η ιστορία και των υπουργών της ΝΔ και της ίδιας, η οποία όχι μόνο τους ανέχτηκε αλλά και τους κάλυψε, εντός και εκτός Βουλής και φυσικά είναι γνωστή και η ιστορία του κ. Ξυνίδη ως προς την αποκάλυψη αυτού του σκανδάλου», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Άρα», συμπλήρωσε, «τους συμψηφισμούς θα πρέπει να τους δείξει αλλού ο κ. Δένδιας. Αν λοιπόν η ΝΔ ψάχνει να απεμπλακεί από τα σκάνδαλα που τη βαραίνουν, ας βρει άλλους τρόπους και άλλους χώρους».

Ερωτηθείς τέλος, αν μετά τις τελευταίες εξελίξεις πρέπει να παραταθούν οι εργασίες της Εξεταστικής για το Βατοπέδι, όπως ζήτησε η ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτά τα αποφασίζει η ίδια η Επιτροπή.

Ο ίδιος ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόεθση Βατοπεδίου, απόπειρα «πολιτικού εκβιασμού» του από αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής και εκλογικής περιφέρειάς του, με αφορμή τον «Καλλικράτη».