e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ιράν: «Καμία διάθεση για ένταση» στη Μ. Ανατολή

Το Ιράν δεν έχει καμία διάθεση να δημιουργήσει ένταση στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής και δεν θέλει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, διαβεβαίωσε ο Ιρανός πρέσβης στην Ελλάδα Μεχντί Χοναρντούστ, μία μέρα μετά την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της χώρας του από το ΣΑ του ΟΗΕ.




Σύμφωνα με τον κ. Χοναρντούστ, η απόφαση ήταν αναμενόμενη, «μιας και δεν είμαστε κοντά στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Αν αυτό το ζήτημα (πυρηνικά) λυνόταν, τότε θα δημιουργούσαν κάποιο άλλο θέμα».


Χαρακτήρισε δε πολύ απλοϊκή την άποψη ότι το Ιράν επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.


Αναφερόμενος στην ισραηλινή επίθεση κατά της διεθνούς νηοπομπής, απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η στήριξη της Τεχεράνης προς την Χαμάς δίνει στο Ισραήλ την πρόφαση για συνέχιση του αποκλεισμού της Λωρίδας.


«Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την Χαμάς και τον Παλαιστινιακό λαό, όπως και έχουμε κάνει εδώ και 30 χρόνια. Αυτή η βοήθεια δεν είναι κάτι νέο», επεσήμανε.


Απέκλεισε δε κάθε ενδεχόμενο περί μελλοντικής αναμέτρησης με το Ισραήλ, το οποίο χαρακτήρισε «παράνομο κράτος», υποστηρίζοντας ότι αδυνατεί να συγκρουστεί με το κατά πολύ μεγαλύτερο, πολυπληθέστερο και πλούσιο σε φυσικές ύλες Ιράν.