e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Στον αέρα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Τον υφυπουργό Παιδείας κ. Γιάννη Πανάρετο θα συναντήσει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ που εδώ και μία εβδομάδα έχει κηρύξει αποχή από τις διαδικασίες των Πανελλαδικών εξετάσεων, αφήνοντας μετέωρη τη βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων.


Την κατάσταση δυναμίτισε περαιτέρω χθεσινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας που καλούσε τους καθηγητές να συνεχίσουν την αποχή τους από τα βαθμολογικά κέντρα, τονίζοντας ότι «παρά τις αρχικές υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το ύψος των αμοιβών, έχουμε πρωτοφανείς μειώσεις των ήδη χαμηλών αμοιβών των απασχολουμένων εκπαιδευτικών και την καταβολή τους σε βάθος χρόνου με το σύστημα των εντελλομένων και όχι με χρηματικά εντάλματα πληρωμής, όπως είχε ζητήσει η Ομοσπονδία».

Όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου, το μεγαλύτερο μέρος των γραπτών των υποψηφίων έχει ήδη βαθμολογηθεί.

Οι καθηγητές αντιδρούν για τις μειώσεις στις καταβολές των αποζημιώσεών τους και προειδοποιούν, ότι θα συνεχίσουν να απέχουν από όλες τις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και να επανέλθει το καθεστώς αποζημιώσεων, όπως ίσχυε.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, είχε διαβεβαιώσει ότι οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν τα χρήματά τους.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ