e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Από έκρηξη νάρκης τραυματίστηκαν 13 τούρκοι στρατιώτες και ένας 9χρονος

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δεκατρείς τούρκοι στρατιώτες και ένα παιδί τραυματίστηκαν σήμερα από νάρκη που είχαν τοποθετήσει Κούρδοι αντάρτες στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα μία πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας ,ενώ το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι συνελήφθησαν στην δυτική Τουρκία τέσσερις ύποπτοι αντάρτες.


Η νάρκη, η οποία είχε τοποθετηθεί από αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν(PKK),εξερράγη σε δρόμο την στιγμή που διερχόταν το πολιτικό όχημα που μετέφερε στη βάση τους, στο Τουντζελί, τους στρατιώτες οι οποίοι είχαν μεταβεί για ιατρικές εξετάσεις στη πόλη Ελαζίγκ,ανέφερε μία πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας που δεν θέλησε να αναφερθεί το όνομά της.Ενας στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά,ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και ο γιος του οδηγού,εννέα ετών.


Μονάδες του τουρκικού στρατού έχουν εξαπολύσει επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό ανταρτών οι οποίοι συχνά πραγματοποιούν τέτοιες επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών οχημάτων στην νοτιοανατολική Τουρκία, ο πληθυσμός της οποίας στην πλειοψηφία του είναι κουρδικός.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή,η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι μέλη του PKK και ότι προετοίμαζαν μία βομβιστική επίθεση στη Σμύρνη, στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου. Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι κατασχέθηκε μία βόμβα στο αυτοκίνητό τους η οποία και εξουδετερώθηκε.