e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

«Στα πράσα» ο Μαντέλης με χορηγία της Siemens

Διακόσιες χιλιάδες μάρκα έλαβε ως χορηγία ο Τάσος Μαντέλης, υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση Κώστα Σημίτη, σύμφωνα με μαρτυρία του περίφημου «Rocos», δηλαδή του Γιώργου Τσουγκράνη, φίλου και κουμπάρου του πρώην υπουργού.


Τα παραπάνω κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση SIEMENS, την Τετάρτη 26 Μαΐου, απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών Δημήτρη Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ και του Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα και σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα «Rocos» κατατέθηκαν δύο ποσά. Το πρώτο ύψους 250.000 γερμανικών μάρκων, για την προέλευση των οποίων ο Γιώργος Τσουγκράνης δεν ενδιαφέρθηκε όπως κατέθεσε. Για το δεύτερο ποσό, ύψους 200.000 γερμανικών μάρκων, ο Τσουγκράνης επέδειξε ενδιαφέρον και ρώτησε τον Τάσο Μαντέλη για την προέλευσή τους. Ο πρώην υπουργός απάντησε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιώργου Τσουγκράνη, πως προέρχονται από τη SIEMENS ως χορηγία.

Μετά τον εντοπισμό των ποσών που κατατέθηκαν σε λογαριασμούς που διαχειριζόταν ο Θόδωρος Τσουκάτος, είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται και επίσημα πως κυβερνητικό στέλεχος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ επί Κώστα Σημίτη ελάμβανε «ΧΟΡΗΓΙΑ» από τη γερμανική εταιρεία.

Πηγή: zougla.gr