e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αρχιζει το μάτς.Ησυγκρουση των αιωνίων.Θα κρατήσει τα σκήπτρα ο Παναθηναικός;

 Απόψε το βράδυ (ΟΑΚΑ 21:45, ΣΚΑΪ), αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για  τους μεγάλους τελικούς της Α1 στο μπάσκετ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συγκρούονται με στόχο τις τρείς νίκες ώστε να κατακτήσουν το έπαθλο του πρωταθλητή,  με τους "πράσινους", που έχουν και το πλεονέκτημα έδρας.


Σε αγωνιστικό επίπεδο όλοι δηλώνουν πανέτοιμοι και χωρίς προβλήματα με φαβορί τον Παναθηναικό ο οποίος μονοπολεί  από το 1998 κι έπειτα, με μοναδική εξαίρεση το 2002 (όταν πρωταθλήτρια είχε αναδειχτεί η ΑΕΚ) τις κούπες.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθές σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας  οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν. 

Ομπράντοβιτς




  «Είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε σε έναν ακόμα τελικό. Παλέψαμε από την αρχή της σεζόν για να βρεθούμε σε αυτή τη θέση. Είμαστε εξίσου χαρούμενοι που έχουμε απέναντί μας τον Ολυμπιακό.




Τα παιχνίδια Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού είναι τα καλύτερα για όλους στην Ελλάδα. Είναι κάτι για το οποίο αγωνιστήκαμε όλοι και πρόκειται για την κορύφωση της προσπάθειάς μας. Ολοι καταλαβαίνουν την ποιότητα και των δύο ομάδων. Θέλω να πω στον κόσμο να μας βοηθήσει, να σεβαστεί τον Ολυμπιακό και να αφήσει τους παίκτες να απολαύσουν το παιχνίδι».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο «Ζοτς» είπε: «Δεν υπάρχει πίεση. Είναι ένας ακόμα τελικός. Πιστεύω ότι παίζουμε εξαιρετικά στο πρωτάθλημα και ιδιαίτερα στα play offs. Καταλαβαίνω ότι έχουν μεγάλη θέληση οι παίκτες να παίξουν στον τελικό. Αν θυμάμαι καλά ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει 11 από τα τελευταία 12 πρωταθλήματα, οπότε άλλος πρέπει να αισθάνεται πίεση.

Το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ δεν μοιάζουν. Στο μπάσκετ έχει την ευκαιρία ο κόουτς να κάνει αλλαγές, όχι όπως στο ποδόσφαιρο. Ο, τι έχει προετοιμάσει κανείς πριν το παιχνίδι δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή ποδοσφαίρου να το αλλάξει. Για αυτό πιστεύω ότι διαφέρουν τα αθλήματα», πρόσθεσε ο Ομπράντοβιτς και σε ερώτηση για το μέλλον του αποσαφήνισε: «Στο μυαλό μου είναι μόνο οι τελικοί με τον Ολυμπιακό».

Γιαννάκης



«Στην αρχή της χρονιάς είχαμε στο πλάνο το κύπελλο, το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και το πρωτάθλημα. Μένουμε στο πλάνο μας και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι παίζοντας καλό μπάσκετ και με καθαρό μυαλό, θα μπορέσουμε να νικήσουμε στο ΟΑΚΑ και να πάρουμε τον τίτλο. Αυτός είναι ο στόχος μας.
Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, παίζοντας καλό μπάσκετ. Θα πρέπει όσοι μετέχουν σε αυτούς τους τελικούς να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να δείξουν το ταλέντο και τις ικανότητές τους. Το μπάσκετ είναι εκπληκτικό και συναρπαστικό παιχνίδι. Να βοηθήσουμε όλοι να γίνει πιο δυνατό».

Οποιος θέλει να φθάσει στην κορυφή έχει πίεση. Οι άνθρωποι που διακρίνονται θέλουν να παίζουν υπό πίεση. Κανείς δε βελτιώνεται χωρίς να πιέζεται. Και στην καθημερινότητα η πίεση σου δίνει την ευκαιρία να αναπτύξεις ικανότητες σε υψηλό επίπεδο».




Ακόμα μίλησαν οι αρχηγοί των δύο ομάδων



 Διαμαντίδης




«Η ομάδα έχει προκριθεί σε έναν τελικό. Δεν έχει σημασία αν είναι κουρασμένη ή όχι. Είμαστε στην τελική ευθεία και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ, υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που βάζεις στο παιχνίδι σου, κοιτάς τον αντίπαλο στο σκάουτινγκ και πας να παίξεις».

Μετά τον αποκλεισμό μας από την Euroleague είχαμε χρόνο να δουλέψουμε, γύρισαν οι τραυματίες και αυτό μας βγήκε στο παιχνίδι. Είναι καλό για εμάς. Όταν έχεις αποκλειστεί από ένα βασικό στόχο της χρονιάς, θίγεται ο εγωισμός σου και παλεύεις για τον επόμενο στόχο»,




Παπαλουκάς

 «Όπως είπε ο κόουτς, έχουμε ένα πλάνο από την αρχή της χρονιάς. Τον πρώτο στόχο τον υλοποιήσαμε, φτάσαμε πολύ κοντά στον δεύτερο -κάναμε ένα βήμα παραπάνω από πέρυσι- και τώρα μένει ο τρίτος στόχος που είναι το πρωτάθλημα, το οποίο κυνηγά πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα έδρας και αυτό του δίνει ένα μικρό αβαντάζ.



Πρέπει να δείξουμε πως το θέλουμε πραγματικά, να καταθέσουμε ψυχή στο γήπεδο, γιατί χωρίς αυτά δεν έχουμε ελπίδα νίκης. Η ομάδα προετοιμάζεται. Είναι έτοιμη. Και πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά, ο Παναθηναϊκός έφτασε στον Ιούνιο για να διεκδικήσει έναν τίτλο. Αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε στο γήπεδο, για να φτάσουμε στο στόχο μας».

Τα μεγάλα ματς κρίνονται από την άμυνα και τη στρατηγική. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής και πρέπει να κερδίσουμε το μυαλό του. Όλοι οι παίκτες είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Για τον κόουτς του έχω να πω ότι κάθε φορά είναι σαν ένα καλό παιχνίδι πόκας. Έχει διάβασμα, μπλόφα και επίθεση. Αυτό φαίνεται στο γήπεδο".