e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Εθνική: Έχει... δρόμο για την Νότια Αφρική!

Έχει... δρόμο για την Νότια Αφρική!
Ούτε κρύο, ούτε ζέστη το πρώτο δείγμα της εθνικής ομάδας ενόψει Μουντιάλ. Το 2-2 με την Βόρεια Κορέα έδειξε καλή λειτουργία στα στημένα, αλλά πολλά κενά στην άμυνα και κακή ανάπτυξη. Κατσουράνης και Χαριστέας τα «γαλανόλευκα» γκολ. 

Περίπου 20 μέρες πριν το εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ για την Εθνική, οι παίκτες του Ρεχάγκελ προβλημάτισαν καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Βόρειο Κορέα. Κακή αμυντικά η Ελλάδα, με προβλήματα απέναντι στην ταχύτητα των Ασιατών, ενώ στο επιθετικό κομμάτι μένει μόνο η καλή εικόνα του πρώτου τετάρτου. Με τρία δοκάρια η Βόρειος Κορέα, η οποία με πρώτο... βιολί τον Γιόνγκ Τάε Σε (σκόραρε και τα δύο γκολ) έδειξαν αρκετά καλή εικόνα.

Ο Ότο Ρεχάγκελ παρέταξε την Εθνική με το κλασικό πλέον 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σηφάκης, δεξιά έπαιξε ο Βύντρα και αριστερά ο Σπυρόπουλος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούταν από τους Μόρα και Κυργιάκο. Ο Τζιόλης ήταν μπροστά από την άμυνα, ενώ Κατσουράνης και Καραγκούνης ήταν οι δύο άλλοι μέσοι, με τον αρχηγό της Εθνικής να έχει περισσότερες οργανωτικές αρμοδιότητες. Στην επίθεση, δεξιά ξεκίνησε ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Σαμαράς ο οποίος όμως ερχόταν πολλές φορές στον άξονα για να βοηθήσει οργανωτικά, ενώ στην κορυφή βρισκόταν ο Γκέκας.

Δυνατή αρχή
Η Ελλάδα μπήκε... φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο και πριν την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού είχε την πρώτη της ευκαιρία, όταν ο Κατσουράνης έκανε την κάθετη πάσα βρίσκοντας τον Σαλπιγγίδη στην καρδιά της κορεάτικης άμυνας, όμως ο επιθετικός του Παναθηναϊκού πλάσαρε πάνω στον Ρι Μιόνγκ Γκουκ. Στην επόμενη, ωστόσο, φάση, οι διεθνείς του Ρεχάγκελ εκμεταλλεύτηκαν ένα πολύ βασικό πλεονέκτημα εναντίον των αντιπάλων τους, την κυριαρχία στις στημένες φάσεις. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Κυργιάκος έπιασε την κεφαλιά-πάσα προς τον Γκέκα, αυτός απέτυχε να κάνει την προβολή όμως ο επερχόμενος Κατσουράνης από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0, σε μια φάση όπου μέσα στην περιοχή υπήρχαν μόλις δύο Βορειοκορεάτες!

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά καλό για την Εθνική, καθώς η κυκλοφορία της μπάλας ήταν υποδειγματική με τον Σαλπιγγίδη να είναι ο κύριος αποδέκτης των επιθετικών προσπαθειών. Ο 29χρονος φορ ήταν πολύ ορεξάτος και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Βόρειας Κορέας, δείχνοντας πως θα αποτελέσει από τα «όπλα» για την πρεμιέρα του Μουντιάλ απέναντι στην αντίστοιχη άμυνα της Νοτίου Κορέας.  

Άρχισαν τα κορεάτικα... δοκάρια
Στο ίδιο διάστημα, η ομάδα του Κιμ Γιονγκ Χουν έδειχνε ανήμπορη να ακολουθήσει, σταδιακά όμως ανέβασε την απόδοση της. Στο 9ο λεπτό, μάλιστα, έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν σε σέντρα του Χονγκ Γιόνγκ Γιό από αριστερά, ο Σηφάκης βρήκε ίσα ίσα την μπάλα και αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε. Μία φάση με τον Γκέκα στο 15' να προσπαθεί να περάσει πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα την μπάλα ήταν η τελευταία καλή στιγμή για την Εθνική πριν ξεκινήσουν τα... προβλήματα.

Αργή άμυνα
Προβλήματα που είχαν να κάνουν με την ταχύτητα των Βορειοκορεατών, οι οποίοι άλλαζαν γρήγορα την μπάλα και εκμεταλλεύονταν το αργό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ελλάδας, τον Τζιόλη που έκανε πολλά λάθη αλλά και τις κακές επιστροφές των χαφ. Οι Ασιάτες είχαν και δεύτερο δοκάρι με μακρινό σουτ του Αν Γιούνγκ Χακ στο 18', πέντε λεπτά αργότερα όμως ήταν πιο... εύστοχοι όταν ο Γιόνγκ Τάε Σε έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Σηφάκη (ήταν πιο μπροστά από ότι έπρεπε), χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.

Με ανεβασμένη την ψυχολογία, η Βόρειος Κορέα απείλησε και για δεύτερο γκολ χάνοντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα πέντε λεπτών! Πρώτα στο 28', ο  Χονγκ Γιόνγκ Γιό εκτέλεσε το φάουλ αλλά η μπάλα χτύπησε και πάλι στο δοκάρι, έπειτα στο 29' όταν ο Σηφάκης κέρδισε στο τετ α τετ τον Γιόνγκ Τάε Σε και τέλος στο 33', όταν και πάλι ο Ασιάτης φορ βρέθηκε σε θέση βολής όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε εκ νέου. Μία αντεπίθεση των Βορειοκορεατών στο 42' κατέληξε σε άστοχο σουτ του Τσολ, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου όπου η Ελλάδα έδειξε από το 15' και μετά πως δεν μπορεί να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό.

Με πέντε αλλαγές
Ο Ρεχάγκελ έκανε πέντε αλλαγές περνώντας τον Τζόρβα αντί του Σηφάκη, τον Σεϊταρίδη αντί του Βύντρα, τον Παπαδόπουλο αντί του Κυργιάκου, ενώ άλλαξε και δύο από τους τρεις επιθετικούς, βάζοντας τους Καπετάνο και Χαριστέα αντί των Σαμαρά και Γκέκα.

Όπως στο πρώτο
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι καλά για την Εθνική, με τις στημένες φάσεις να είναι και πάλι το δυνατό «χαρτί». Στο 49' , ο Καραγκούνης εκτέλεσε από δεξιά και ο Χαριστέας από πολύ κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1. Η απάντηση, όμως, ήταν άμεση για τους Ασιάτες, με τον «δαιμόνιο» Γιόνγκ Τάε Σε να μπαίνει μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, να αποφεύγει πολύ εύκολα τον Σπυρόπουλο και με πολύ δυνατό σουτ να νικάει τον Τζόρβα.

Ατυχείς εμπνεύσεις Ότο
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, το σχήμα με τρεις ανασταλτικούς μέσους (Κατσουράνη, Τζιόλη και Πατσατζόγλου που μπήκε αντί του Καραγκούνη) δεν λειτούργησε, ο Σαλπιγγίδης «χάθηκε» στα αριστερά όπου μεταφέρθηκε στο δεύτερο μέρος (Χαριστέας δεξιά και Καπετάνος στην κορυφή) την ώρα που οι Βορειοκορεάτες προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, με τον Μουν Ιν Γκουκ να χάνει καλή ευκαιρία στο 68' και τον Γιονκ Χοκ Τσα να αναγκάζει σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Τζόρβα τέσσερα λεπτά αργότερα.

Το μοτίβο του αγώνα δεν άλλαξε, η Ελλάδα απείλησε μόνο με ένα μακρινό σουτ του Τζιόλη στο 81' και μια κεφαλιά του Καπετάνου λίγο αργότερα και έτσι το 2-2 παρέμεινε δημιουργώντας αρκετούς προβληματισμούς στον Ότο Ρεχάγκελ.

ΜΑΝ ΟF THE MATCH: Σπουδαία εμφάνιση από τον Γιόνγκ Τάε Σε, ο οποίος έκανε άνω κάτω την αργή ελληνική άμυνα πετυχαίνοντας δύο υπέροχα γκολ και χάνοντας άλλες τόσες σπουδαίες ευκαιρίες.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολλές οι χτυπητές «αδυναμίες» της Εθνικής σε αυτό το φιλικό... Η αργή άμυνα αντιμετώπισε προβλήματα από την ταχύτητα των Ασιατών, ο Τζιόλης είχε ελάχιστες σωστές ενέργειες και «έτρωγε» εύκολα ντρίμπλες από τον αντίπαλο, ο Σπυρόπουλος είδε τον Γιόνγκ Τάε Σε να τον περνά σαν σταματημένο στο 2-2, ενώ δεν βοήθησε επιθετικά όπως άλλωστε δεν έκανε ούτε ο Βύντρα αλλά ούτε και ο Σεϊταρίδης. Το σχήμα με τους τρεις ανασταλτικούς μέσους από το 60' και μετά είναι μία τουλάχιστον ατυχής έμπνευση, όπως επίσης και η χρησιμοποίηση του Σαλπιγγίδη στα αριστερά της επίθεσης στο δεύτερο μέρος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Σαλπιγγίδης στο πρώτο 20λεπτο ήταν ο κορυφαίος της Εθνικής, μετά όμως παρασύρθηκε στην μετριότητα της Ελλάδας. Τουλάχιστον, ήταν μακράν του δεύτερου ο πιο δραστήριος. Πολύ καλό το πρώτο πεντάλεπτο του Χαριστέα στο δεύτερο μέρος, όμως και αυτός εξαφανίστηκε, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι τα δύο στημένα από τα οποία προήλθαν τα γκολ της Ελλάδας, με τον Καραγκούνη να είναι ο εκτελεστής... Από την Βόρειο Κορέα, μπορεί η άμυνα της να ήταν κακή (ειδικά ο Κβαν Τσον Ρι έχανε συνέχεια τον Σαλπιγγίδη ενώ στο 2-1 είδε και την πλάτη του Χαριστέα), ωστόσο έδειξε πολύ καλά στοιχεία, με γρήγορες και συνεχείς κινήσεις και ωραίους συνδυασμούς.

Η ΓΚΑΦΑ:
Στο πρώτο γκολ της Ελλάδας, υπάρχουν τέσσερις διεθνείς μας στην περιοχή της Βόρειας Κορέας και μόλις δύο αντίπαλοι που κοιτούν τον Κατσουράνη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Περισσότερο λάθος εκτίμηση παρά γκάφα είναι η τοποθέτηση του Σηφάκη στο 1-1 (ήταν λίγο πιο μπροστά από ότι έπρεπε), ενώ στο δεύτερο γκολ των Ασιατών, ο Σπυρόπουλος παρακολουθεί σαν σταματημένο τον Γιόνγκ Τάε Σε να τον περνάει.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το πρώτο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου και το πεντάλεπτο του δευτέρου μέρους κρατά η Ελλάδα από αυτό το παιχνίδι, όπως επίσης και την... διαχρονική της ικανότητα στα στημένα Πολλά τα προβλήματα από τους γρήγορους Ασιάτες, η φαντασία έλειψε από την Εθνική ενώ κάποιοι παίκτες έδειξαν και κουρασμένοι αλλά και σε κακή κατάσταση γενικότερα. Υπάρχουν ακόμα 20 μέρες και σίγουρα η αναμέτρηση αυτή προσφέρεται για συμπεράσματα. Όσο για την Βόρειο Κορέα, μπορεί να μοιάζει «χαμένη» από χέρι στον όμιλο που βρίσκεται (με Βραζιλία, Πορτογαλία και Ακτή), η εικόνα της όμως ήταν εξαιρετική.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ:
Σηφάκης (46΄ Τζόρβας), Σπυρόπουλος, Βύντρα (46΄ Σεϊταρίδης), Μόρας, Κυργιάκος (46΄ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (62΄ Πατσατζόγλου), Σαμαράς (46΄ Χαριστέας), Σαλπιγγίδης, Γκέκας (46΄ Καπετάνος)

Β. ΚΟΡΕΑ
: Ρι Μιόνγκ Γκουκ, Τσα Γιόνγκ Χιόκ, Πακ Ναμ Τσολ, Ρι Κβανγκ Τσον, Γι Γιούν Ναμ, Χονγκ Γιόνγκ Γιο, Μουν Ιν Γκουκ (84΄ Κουμ Ιλ Κιμ), Πακ Τσολ Γιν, Ναμ Σονγκ Τσολ (46΄ Γιουν Ιλ Ρι), Αν Γιόγκ Χακ, Τζονγκ Τάε Σε

Live Game
81' Μακρινό σουτ του Τζιόλη, η μπάλα κοντράρει και φεύγει ελάχιστα κόρνερ.
72' Εξαιρετική προσπάθεια για την Βόρειο Κορέα, με τον Γιόνκ Χοκ Τσα να πιάνει το σουτ όμως ο Τζόρβας αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
68' Σουτ του Μουν Ιν Γκουκ, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.
52' ΓΚΟΛ!!! 2-2! Εκπληκτική προσπάθεια του Γιόνγκ Τάε Σε που μπαίνει μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, αποφεύγει πολύ εύκολα τον Σπυρόπουλο και με πολύ δυνατό σουτ νικάει τον Τζόρβα.
49' ΓΚΟΛ!!! 2-1! Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο Χαριστέας ξεφεύγει από τον αντίπαλο του και από κοντά δίνει προβάδισμα στην Ελλάδα.
35' Ο Γκέκας δεν μπορεί να βρει την μπάλα με το κεφάλι και έτσι χάνεται καλή ευκαιρία.
28' Φάουλ του Χονγκ Γιόνγκ Γιό, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι.
23' ΓΚΟΛ!!! 1-1! Ο Γιόνγκ Τάε Σε έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Σηφάκη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.
18' Μακρινό σουτ του Αν Γιούνγκ Χακ, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι.
15' Ο Γκέκας προσπαθεί να «κρεμάσει» τον αντίπαλο γκολκίπερ, όμως η μπάλα φεύγει πάνω από το τέρμα.
9' Σέντρα του Χονγκ Γιόνγκ Γιό από αριστερά, ο Σηφάκης βρήκε ίσα ίσα την μπάλα και αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.
2' ΓΚΟΛ!!! 1-0!  Καραγκούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Κυργιάκος έπιασε την κεφαλιά-πάσα προς τον Γκέκα, αυτός απέτυχε να κάνει την προβολή όμως ο επερχόμενος Κατσουράνης από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0,
1' Μπαλιά του Κατσουράνη που βρίσκει τον Σαλπιγγίδη στην καρδιά της κορεάτικης άμυνας, όμως ο επιθετικός του Παναθηναϊκού πλάσαρε πάνω στον Ρι Μιόνγκ Γκουκ.

Μικρά από την Αυστρία

Στο «Κασπόιντ» της Αυστρίας θα διεξαχθεί το σημερινό ματς της Εθνικής μας στη Βόρειο Κορέα, πρόκειται για το γήπεδο της Αλτάχ, κάτω από τις Άλπεις χωρητικότητας 8.000 θέσεων.

Με 24 παίκτες στην αποστολή η Εθνική μας λόγω της απουσίας του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος πάντως ακολούθησε την ομάδα στο Αλτάχ

Περισσότεροι από 3000 ομογενείς θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Εθνικής. Πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν από Ελβετία, Γερμανία, αλλά και από περιοχές της Βιέννης.

«Ζωντάνεψε» ξανά το «Κασπόιντ», μπύρες, λουκάνικα έξω από το γήπεδο, με τους φιλάθλους να επισκέπτονται τους πάγκους πριν την έναρξη

Μόλις δυο κορεάτικες σημαίες στο γήπεδο και αρκετές ελληνικές, με τους φιλάθλους να χειροκροτούν την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ

Μεγάλη στιγμή για τον Μιχάλη Σηφάκη, αφού ο γκολκίπερ του Άρη θα βρεθεί για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα της Εθνικής

Η ενδεκάδες των ομάδων
Ελλάδα: Σηφάκης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Μόρας, Τζιόλης, Κατσουρανής, Καραγκούνης. Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας

Β. Κορέα: Ρι Γκουκ, Τσα Χιόκ, Πακ Τσολ, Ρι Τσον, Γιούν Ναμ, Χονγκ Γιο, Μουν Γκουκ, Πακ Γιν, Ναμ Τσολ, Αν Χακ, Γιόνκ Σε 


Πηγή: gazzetta.gr