e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ο Επίτροπος Ρεν φοβάται την οικονομική στασιμότητα στην Ευρώπη


Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει οικονομική στασιμότητα και απώλεια του πολιτικού της κύρους αν δεν κάνει μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ για τις...

Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν και επέπληξε τη Γερμανία που ενήργησε μόνη της στην απαγόρευση μερικών δραστηριοτήτων ανοιχτών πωλήσεων (short-selling).
Η ΕΕ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι καθώς ρυθμίζει τα προβλήματα με το χρέος στην Ελλάδα και άλλες χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ, προσέθεσε ο Όλι Ρεν.
"Είτε λαμβάνουμε αποφασιστική και κοινή δράση για την οικονομική και πολιτική αναβίωση της Ευρώπης είτε αντιμετωπίζουμε οικονομική στασιμότητα και απώλεια του πολιτικού κύρους", δήλωσε ο Ρεν σε οικονομική διάσκεψη στις Βρυξέλλες.
Αργότερα ο ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε στο Ρόιτερ ότι είναι ζωτικής σημασίας για τις περισσότερες από τις 16 χώρες μέλη της ευρωζώνης να επιταχύνουν τη διαδικασία για τη δημοσιονομική σταθερότητα και εξήρε το σχέδιο λιτότητας για την εξοικονόμηση 24 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε από την Ιταλία.
"Αυτές οι περικοπές δαπανών είναι πολύ σημαντικές και βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Τέτοια σημαντικά μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας όπως αυτά που αποφασίστηκαν από την Ιταλία χθες βοηθούν πραγματικά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη", σημείωσε ο Ρεν.
Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τις κινήσεις της Γερμανίας να απαγορεύσει ορισμένες δραστηριότητες ανοιχτών πωλήσεων, ο Ρεν δήλωσε: "θα προτιμούσαμε τη συντονισμένη δράση".
"Καταλαβαίνω πράγματι τις γερμανικές ανησυχίες που στηρίζονται στη μακροχρόνια κουλτούρα τους που είναι προσανατολισμένη προς τη σταθερότητα και τη δημοσιονομική πειθαρχία", προσέθεσε.
Η Γερμανία δηλώνει επίσης ότι σκοπεύει να "ρυθμίσει και περαιτέρω σημεία" με ένα σχέδιο νόμου που σχεδιάζει να θέσει σε ισχύ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Τέτοιες κινήσεις αποσκοπούν στη σταθεροποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών, οι οποίες επλήγησαν από τις ανησυχίες για την κρίση στην ευρωζώνη από τα δημόσια χρέη.

Πηγή: prionokordela