e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Kινητοποιήσεις και απο τους έλληνες συνταξιούχους της Μελβούρνης

Στους δρόμους βγαίνουν πάλι αύριο οι Έλληνες συνταξιούχοι της Μελβούρνης. Με την ευκαιρία των επερχόμενων ομοσπονδιακών και πολιτειακών εκλογών, η Ένωση Ελληνικών Συλλόγων Ηλικιωμένων Μελβούρνης και Βικτωρίας οργανώνει μεγάλο συλλαλητήριο, την Πέμπτη στις 11 το πρωί, έξω από το πολιτειακό Κοινοβούλιο της Βικτώριας.




Σύμφωνα με τους οργανωτές, το γενικό σύνθημα του συλλαλητηρίου είναι: "Δίκαιη μεταχείριση και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλους τους συνταξιούχους".


Ο συντονιστής της Ένωσης Ελληνικών Συλλόγων Ηλικιωμένων, Γ. Κατσουράκης, τόνισε:


"Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιοποιημένα στοιχεία της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας, το κόστος του ηλεκτρικού σε ένα χρόνο αυξήθηκε 20.3%, η τιμή της βενζίνης 7.4%, το νερό κατά 17.6%, οι δημοτικοί φόροι 5.3% και θα αυξηθούν σύντομα ακόμα περισσότερο. Τα φάρμακα αυξήθηκαν 6.8% ,τα ενοίκια 4.4% και τα τρόφιμα αυξάνονται καθημερινά. Δυστυχώς, οι ετήσιοι προϋπολογισμοί, που κατατέθηκαν τόσο από την κυβέρνηση της Βικτώριας όσο και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δεν προβλέπουν ουσιαστική ανακούφιση στις μεγάλες αυξήσεις που ήδη ανέφερα".