e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Πάνω από 1.000 χρόνια κάθειρξη σε μέλη της ΕΤΑ


Σε ποινή κάθειρξης 1.040 ετών καταδικάσθηκαν σήμερα τρία μέλη της ΕΤΑ για τη συμμετοχή τους στην επίθεση της 30ης Δεκεμβρίου 2006 στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο πολίτες του Εκουαδόρ και η οποία τορπίλισε την ειρηνευτική διαδικασία που είχε ξεκινήσει με την κυβέρνηση.



Το δικαστήριο έκρινε τα τρία μέλη της ένοπλης βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ένοχα, μεταξύ άλλων, για «τρομοκρατική δολοφονία» και για «απόπειρα τρομοκρατικής δολοφονίας», καθώς η επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου 40 ανθρώπων.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τους Ματίν Σαρασόλα, Ιγκόρ Πορτού και Μικέλ Σαν Σεμπαστιάν να αποζημιώσουν τους οικείους των δύο θυμάτων με 500.000 και 700.000 ευρώ, καθώς το ένα από τα δύο θύματα είχε να φροντίσει μεγαλύτερη οικογένεια απ' ό,τι το άλλο.

Οι δύο μετανάστες από τον Ισημερινό, που κοιμούνταν στα αυτοκίνητά τους, σκοτώθηκαν από την έκρηξη ενός μικρού φορτηγού γεμάτου εκρηκτικά στις 30 Δεκεμβρίου 2006, σε χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου Μπαράχας της Μαδρίτης.