e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Παραμένει στο «τιμόνι» του Eurogroup ο Γιούνκερ

Παραμένει στο «τιμόνι» του Eurogroup ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν την ανανέωση της θητείας του για δυόμισι επιπλέον χρόνια.

Ωστόσο, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν προτίθεται να ολοκληρώσει τη θητεία των δυόμισι ετών και σκοπεύει να παραιτηθεί στο τέλος του χρόνου.

Η επιλογή του Eurogroup πρέπει να εγκριθεί και από τους υπουργούς Οικονομικών των 27 κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα.

Στη συνεδρίαση του Eurogroup αποφασίστηκε επίσης να διοριστεί ως επικεφαλής του Ταμείου Αρωγής ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλιγκ, όπως ανέφερε επίσημη ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης συμφωνήθηκε ακόμη ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Λουξεμβούργου, Ιβ Μερς, να αναλάβει θέση νέου μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Λουξεμβούργου, Ιβ Μερς.
dealnews.gr