e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Σε ξεχωριστό λογαριασμό και 5 δόσεις το χαράτσι ακινήτων

Σε ξεχωριστό εκκαθαριστικό - και χωρίς την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης - θα αποσταλεί το 2012 από τη ΔΕΗ το χαράτσι για τα ακίνητα, αποσυνδέοντας έτσι την πληρωμή του ειδικού τέλους από την εξόφληση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ διαπίστωσε ότι πέρυσι χιλιάδες πολίτες, λόγω του ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), και εφόσον δεν τους δινόταν η δυνατότητα να πληρώσουν μόνο για το ρεύμα, άφησαν τους λογαριασμούς απλήρωτους, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να έχει σημαντική ζημία.

Φέτος, λοιπόν, η ΔΕΗ επέλεξε ένα νέο μοντέλο είσπραξης του τέλους.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση θα αποστείλει στους πολίτες ένα φάκελο, στον οποίο θα υπάρχει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και ξεχωριστά το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή του τέλους ακινήτων.

Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων που θα παραλάβουν το συγκεκριμένο εκκαθαριστικό θα έχουν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν σε δόσεις είτε στα γραφεία της ΔΕΗ είτε στις τράπεζες είτε στα ταχυδρομεία.

Σήμερα, προβλέπεται η εξόφληση του τέλους να γίνει σε 5 δόσεις, ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δόσεις να αυξηθούν σε 9.

Τα πρώτα ειδοποιητήρια για το τέλος του 2012 εκτιμάται ότι θα αποσταλούν το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Αυγούστου.

Από το ΕΕΤΗΔΕ η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει περίπου 3 δισ. ευρώ.
nooz.gr