e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η Microsoft παρουσίασε το Windows Phone 8

Η Microsoft αποκάλυψε τη νέα έκδοση των Windows για συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του πρώτου της tablet. Το νέο λειτουργικό σύστημα ανήκει στην ίδια "οικογένεια" με τα Windows 8 και θα τρέχει σε υπολογιστές με Windows καθώς και στα νέα Surface tablets.

"Το μέλλον των Windows κινητών τηλεφώνων βασίζεται σε ένα κοινό παρανομαστή: τα Windows" δήλωσε ο Τζο Μπελφιόρε, επικεφαλής της ομάδας των Windows Phone".
Το νέο λειτουργικό θα διατεθεί στην αγορά το ερχόμενο φθινόπωρο με το ίδιο ακριβώς kernel - τη "γέφυρα" μεταξύ των εφαρμογών και της επεξεργασίας δεδομένων- με τα Windows 8.
Οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται στενά η Microsoft, όπως η Samsung, η HTC και η Nokia, θα ενσωματώνουν το νέο λειτουργικό της εταιρείας.
Τα Windows Phone 8 θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με το βασικό χαρακτηριστικό των Windows 7, την αρχική οθόνη που θα περιλαμβάνει τα Live Tiles, στα οποία ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να αλλάζει το μέγεθός τους ώστε να έχει ακόμα περισσότερες επιλογές επεξεργασίας την κεντρικής οθόνης.
Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το λογισμικό που θα χρησιμοποιήσει για τη λειτουργία του GPS και του δικτύου χαρτών, θα είναι αυτό της Nokia και όχι το Bing της Microsoft. 
nooz.gr