e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Γερμανία: Συμφωνία για Μηχανισμό Στήριξης και Δημοσιονομικό Σύμφωνο

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και η αντιπολίτευση κατέληξαν την Πέμπτη σε συμφωνία για οικονομικά μέτρα ανάπτυξης για την Ευρώπη η οποία θα επιτρέψει στο κοινοβούλιο της Γερμανίας να εγκρίνει την ερχόμενη εβδομάδα το μόνιμο μηχανισμό διάσωσης για την ευρωζώνη και το δημοσιονομικό σύμφωνο.

Ο κοινοβουλευτικός ηγέτης των συντηρητικών της Μέρκελ, ο Φόλκερ Κάουντερ, δήλωσε έπειτα από συνομιλίες που είχε με κομματικά στελέχη ότι η συμφωνία είναι "ένα καλό σημάδι για την Ευρώπη", αν και επανέλαβε τη θέση της Γερμανία ότι δεν θα υπάρξει αμοιβαιοποίηση του ευρωπαϊκού χρέους.

Ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έκανε λόγο για ένα "καλό αποτέλεσμα", σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τους Πράσινους. Δήλωσε επίσης πως συμφώνησαν να πιέσουν για ένα φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στην ΕΕ - αν είναι απαραίτητο έστω και μόνο μεταξύ των κρατών μελών που θα σχηματίσουν ένα "συνασπισμό των προθύμων".

Η Μέρκελ χρειάζεται την υποστήριξη της αντιπολίτευσης για να έχει στις 29 Ιουνίου στο κοινοβούλιο την πλειοψηφία των δύο τρίτων που απαιτείται για να επικυρωθούν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης ώστε να τεθεί σε λειτουργία την 1η Ιουλίου, καθώς και το δημοσιονομικό σύμφωνό της για δημοσιονομική πειθαρχία σε όλη την Ευρώπη.
dealnews.gr