e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ από τους G-20


Οι χώρες του G-20 δεσμεύθηκαν να συνεισφέρουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το ποσό των 456 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ.

«Μεγάλες και μικρές χώρες ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας και άλλες είναι πιθανόν να τις ακολουθήσουν...Κατά συνέπεια, το σύνολο των δεσμεύσεων που διατυπώθηκαν ανέρχεται σε 456 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχεί σχεδόν στο διπλασιασμό της δανειοδοτικής μας ικανότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ικανοποιημένη είναι η κα. Λαγκάρντ για τις χώρες που δεν είχαν προσδιορίσει το ύψος της συμβολής τους, όπως η Κίνα, η οποία θα συνεισφέρει 43 δισεκατομμύρια δολάρια, ή δεν είχαν αποφασίσει ότι θα συνεισφέρουν, όπως το Μεξικό.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επιβεβαίωσε ότι η συμβολή της Κίνας θα ανέρχεται σε 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ηγέτες της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής, οι οποίοι συναντήθηκαν πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής, ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν για την ενίσχυση της συνεισφοράς τους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την πρόθεση να τη συνδέσουν με σειρά μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία του ΔΝΤ που εκκρεμούν και θα αυξήσουν το ειδικό βάρος των αναπτυσσόμενων χωρών στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων.
dealnews.gr