e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Συμφωνία Βενιζέλου – Κουβέλη για επιτάχυνση των διαδικασιών

Συγκρότηση μια εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης...

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Φώτη Κουβέλη στη Βουλή, όπου συζήτησαν για τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι είχε μια διεξοδική συζήτηση για συγκρότηση κυβέρνησης. Όπως σημείωσε η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση με συγκεκριμένο περιεχόμενο για να μπορέσει να υπάρξει διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους ώστε να επιτευχθεί αποδέσμευση από δυσμενείς όρους. Η ΔΗΜΑΡ προτάσσει τα προγραμματικά ζητήματα έτσι ώστε  η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί να μπορεί να δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Προτάσσει επίσης, και τη φερεγγυότητα των προσώπων.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία των δύο μερών ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Πρόκειται για τη συγκρότηση μια εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Για αυτή την εθνική ομάδα είναι ανοικτή η πρόσκληση προς όλους και προς εκείνους που δεν μετέχουν στην κυβέρνηση. Για τη συγκρότηση κυβέρνησης σημασία έχει το προγραμματικό πλαίσιο έτσι ώστε να υπάρξει σύγκλιση απόψεων. Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία η επιλογή των προσώπων όχι μόνο προς τη φερεγγυότητα αλλά και προς την καταλληλότητά τους Δήλωσε αισιόδοξος από τη συνάντηση καθώς διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και κλείνοντας είπε ότι πρέπει να σταλεί μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας στο εξωτερικό. 
dealnews.gr